Denna strategiska åtgärd markerar ett betydande steg framåt för Acceptus när företaget fortsätter att utöka sin marknadsnärvaro och befästa sin position inom området interim management och ledarskapsutveckling i branschen.

Ledningsbolaget, känt för sin expertis inom förändringsarbete, interimsledning och ledningsstöd, har varit en drivkraft inom hälso- och sjukvården för både offentliga och privata rådgivare i 25 år. Med en imponerande meritlista av referenser av strategiska specialister med åtagande om hög kvalitet i de tjänster de levererar, har Ledningsbolaget byggt upp ett starkt rykte bland kunder och konkurrenter i hela Sverige.

Acceptus förvärv av Ledningsbolaget är ett bevis på företagets hängivenhet och dess engagemang för att erbjuda kunder lösningar inom området ledarskapstjänster. Genom att kombinera Acceptus starka resurser och kompetenser med Ledningsbolagets specialiserade kunskap och erfarenhet skapar förvärvet förutsättningar för nyskapande framsteg inom ledarskap inom svensk hälso- och sjukvård och omsorg.
– Vi är entusiastiska över att välkomna Ledningsbolaget till Acceptus-koncernen, säger Anette Cederberg, VD för Acceptus. Detta förvärv harmoniserar sömlöst med vår strategiska vision och möjliggör för oss att öka vårt utbud samtidigt som vi ger kunderna ett bredare spektrum av ledarskapslösningar för att möta framtida behov. Vi ser fram emot att kombinera våra inom ledarskapsutveckling i vården och leverera stort värde till våra kunder.

Förvärvet förväntas leda till spännande utveckling inom ledarskap, inklusive utbildningar och kurser inom ledarskap samt digitalisering och e-hälsa. Kunder hos både Acceptus och Ledningsbolaget kan förvänta sig en sömlös övergång med minimala störningar för pågående projekt och tjänster.

Både Acceptus och Ledningsbolagets kunder kommer fortsatt att få samma engagemang och stöd som de har kommit att förvänta sig samtidigt som de drar nytta av de synergieffekter som skapas genom sammanslagningen.
– Vi ser med spänning och trygghet fram emot detta nästa steg för Ledningsbolaget och möjligheten att stödja och utveckla svensk sjukvård med en bredare uppsättning av resurser och kompetenser, säger Lena Lyckenvik, VD för Ledningsbolaget.

Med de kombinerade styrkorna hos två branschledare är siktet inställt på att driva förändringsarbete, ledarskapsutveckling och utbildning för området ledarskap inom vård och omsorg.

För mer information vänligen kontakta:
Anette Cederberg, VD
+46 (0)73-503 90 90
anette.cederberg@acceptus.se

Om Acceptus
Acceptus AB bildades 2001. Företaget är nischat inom hälsa, vård och omsorg och erbjuder interimschefer, projektledare samt ledarskapsutveckling. Med 22 års erfarenhet av interim management verkar vi i det tillfälliga ledarskapet som projektledare, förändringsledare och interimchefer inom olika medicinska specialiteter. Genom vår drivkraft, kompetens, erfarenhet och bakgrund inom vård och omsorg, navigerar vi snabbt och smidigt i att leda en verksamhet mot uppsatta mål.
• Vi fokuserar på uppgiften och bidrar till verksamhetsutveckling. 
• Vi upprätthåller produktiviteten under tiden en chefsrekrytering pågår.
• Genom tidigare erfarenheter känner vi igen en situation och agerar med hög effektivitet.
• Vanan av att leda i en politikerstyrd organisation bidrar till lösningar som är genomförbara. 
• Vi arbetar snabbt och smidigt med att tillsätta konsulter i uppdrag som interimschefer och projektledare– inom 48 timmar ger vi återkoppling till kund. 
• Vi kontrakterades för att tillhandahålla tre patientmoduler och konsultinsatser, som deltog i uppbyggnaden av Älvsjö sjukhus i den initiala fasen av coronapandemin under ledning av Region Stockholms Regionala Särskilda Sjukvårdsledning (RSSL). 

Hemsida: acceptus.se

Om Ledningsbolaget
Ledningsbolaget i Skandinavien AB bildades 1998 och är specialiserade inom Hälso-Sjukvård och erbjuder mycket erfarna och kvalificerade chefer och specialister.
• Vi ökar vårdens genomförandekraft genom att stödja kvalitetsarbete och effektiviseringar
• Ett rikstäckande nätverk som ger flexibilitet och möjlighet att agera snabbt och effektivt

• Med vårt nätverk har vi möjlighet att sätta samman ett expertteam som matchar det behov som identifierats.

• Vi bidrar aktivt till kunskapsöverföring genom involvering av interna resurser

• Vi arbetar snabbt och effektivt - inom 48 timmar återkopplar vi till kunden

• Genom åren har vi genomfört flera hundra uppdrag inom alla Sveriges regioner.

Hemsida: ledningsbolaget.se