Trivs du på jobbet? Vad är det som håller dig kvar?

Enligt en Sifo-undersökning är tillgång till friskvård den viktigaste faktorn för trivseln. Frukt och kaffe finns också på listan. Risken är att du sakta invaggas att tro att de är viktiga saker för dig i livet. Handen på hjärtat, hur mycket använder du företagets julklapp?

Det finns ett engelskt uttryck ”Golden handcuffs” gyllene handbojor och syftar på arbetsgivares sätt att hålla kvar värdefulla medarbetare. Ofta sker det med höga löner eller andra förmåner som optioner eller aktier. De anställda är företagets investering och de vill gärna se en avkastning på dessa innan de kan släppas vidare. Denna konstruktion används inom de områden där personalomsättningen är hög och medarbetare gärna byter arbetsplats ofta.

The rat-race trap, eller ekorrhjulsfällan är något vi själva skapar genom vårt överdrivna behov av trygghet. Vi går djupt ner i skuld för att köpa de saker vi vill ha och därmed spänns handbojorna hårdare runt våra handleder. Vi fastnar i hjulet och får väldigt svårt att bryta loss. Ser ingen möjlighet att överleva utan jobbet.

Pengar är viktigt. Vad du kan göra för pengarna är viktigare och dess syfte, det vill säga ditt mål, är viktigast. Trivs du på jobbet och det ger dig det bästa i livets alla perspektiv ska du stanna kvar. En vädjan är dock att titta på din situation. Vill du ha förändring måste du förändra. Det kostar energi, visst. Börja smått. Det kan vara en halvtimmes promenad eller en bok om självkänsla. Stålsätt dig för alla lockelser av bekvämlighet och trygghet på jobbet. Börja jobba på dig själv!