För många människor kan detta påverka deras självförtroende och välmående negativt. För dem som söker en lösning på dessa bekymmer kan estetisk plastikkirurgi vara ett alternativ att överväga.

Bukplastik

Ett vanligt ingrepp för att behandla överskottshud och underhudsfett på buken är bukplastik. Vid en stor bukplastik avlägsnar kirurgen överskottshud och fett samt stramar åt den slappa bukmuskulaturen både ovan och nedom naveln. För mindre ingrepp fokuseras åtgärden på att ta bort hudöverskott nedanför naveln. Ibland kan fettsugning kombineras med bukplastiken för att uppnå önskat resultat.

Överarmsplastik

För att behandla gäddhäng eller lös hud på överarmarna utförs överarmsplastik. Genom snitt placerade på insidan av överarmen kan kirurgen avlägsna den överskottshud som stör.

Lårplastik

Vid lårplastik tas överskottshud bort på insidan av låret, vanligtvis genom vertikala snitt längs insidan av låret.

Stusslyft

För att strama upp stussen och avlägsna överflödig vävnad vid troskanten kan stusslyft vara ett alternativ. Ibland kombineras detta ingrepp med bukplastik, vilket då benämns helkroppslyft.

Helkroppslyft

För personer som har upplevt betydande viktnedgångar kan huden hänga löst runt hela kroppen, vilket kan åtgärdas med ett helkroppslyft där överskottshud avlägsnas från olika delar av kroppen.
 

Om Estetisk plastkirurgi
Varmt välkommen till vår nyrenoverade klinik i Ockelbo. Vårt fokus är din integritet och att du som kund får hjälp i lugn och ro.
Kirurgen Eya Wartie har över 20 års erfarenhet av estetisk kirurgi och grundade vår klinik 2003. Hon är dedikerad till att göra dig nöjd. Vid konsultation lyssnar hon på dina önskemål och ger råd utifrån sin erfarenhet.
Vi uppmuntrar ärlig kommunikation mellan dig och kirurgen för att tillmötesgå dina behov. Om vi inte tror att vi kan uppnå dina önskade resultat, säger vi det ärligt.
Kontakta oss för rådgivning och boka en konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig med det du önskar på vår klinik i Ockelbo.


Om Dr Eya Wartie
Dr. Eya Wartie, tidigare känd som Eija Olsson, är en erfaren kirurg Hon började sin medicinska resa vid Åbo Universitet i Finland och blev legitimerad läkare 1988. Efter att ha påbörjat sin kirurgiska specialistutbildning i Finland fortsatte hon den på kirurgkliniken vid Gävle sjukhus och avslutade den 1994. Därefter fortsatte hon sin plastikkirurgiska specialistutbildning vid olika universitetssjukhus, inklusive Helsingfors, Tammerfors och Uppsala. Hon skrev sin doktorsavhandling om akut arteriell trombos inom mikrokirurgi.
Mellan åren 1999 och 2005 tjänstgjorde Dr. Wartie som plastikkirurg och överläkare vid Länssjukhuset Gävle, där hon arbetade med rekonstruktiv plastikkirurgi, särskilt bröstrekonstruktion efter bröstcanceroperationer. Hon grundade Estetisk Kirurgi i Ockelbo år 2003 och har sedan dess varit ansvarig plastikkirurg där. Hennes expertis omfattar bl.a. bröstkirurgi, bukplastik, lårplastik, överarmsplastik, ögonlocks- och ansiktskirurgi.
Utöver sin kliniska verksamhet deltar Dr. Wartie i internationella och nationella kongresser och kurser för kontinuerlig fortbildning. Hon har också frivilligt arbetat i utvecklingsländer som Botswana, Tanzania och Kenya.

För mer information se https://elwkirurgi.se