Är du som många andra och betalar lån och räkningar först och sedan kalasa på det som blev över?
Behöver du pengar? Titta på hur du hanterar pengar. Vi är präglade att göra rätt för oss. Vi ska vårt strå till stacken. Problemet är att vi glömmer bort oss själva. Naturligtvis ska vi bidra till samhället för systemfunktioner ska fungera. Däremot är vi på djupt vatten och simmar i skulder och utgifter. Det där sparkontot som aldrig växer, vad beror det på? Aldrig det där extra att ta till.
Ett bra knep är att betala till sig själv först! Hur ska det gå till med alla räkningar som ska betalas. Det som händer när du börjar betala till dig själv först är att du ändrar din tanke.
Säg att du får ut 15000 kr i månaden och du betalar dig själv med att sätta undan 30%. Det är 4500 kr som du ser som en utgift, en räkning till dig själv. Nu sätter du press på dig att hitta pengar för att betala de övriga räkningar efter som det ”fattas” 4500kr. Då ska du tänka: Hur ska jag lösa det här? Istället för att tänka: Det har jag inte råd med. När du ställer frågor till dig själv tränar du hjärnan att tänka kreativt och proaktivt. Gör du det här varje månad har du 54000 kr på kontot när året är slut. Vad kan du göra med de pengarna? Utlandssemester? Nytt kök? Investering? Grattis du har tagit ett viktigt steg i din finansiella utbildning. Vill du ha fler tips om din ekonomi gå in på http://www.larsnyqvistlundin.se