Rörliga bilder har fängslat oss i ett sekel. Filmer på biografer och TV gör miljardvinster varje år. I princip varje hem står en bildskärm där vi dagligen sitter-datorn. Är det möjligt för dig att använda rörliga bilder, video, i din verksamhet för att tjäna pengar? Självklart!
Video ingår idag som en marknadsföringsmetod på internet. Tekniken är så snabb att du kan ha en färdig film på internet på 20 minuter. Fördelen med en video är att den alltid ligger där och arbetar för dig tjugofyra timmar om dygnet. Hur gör jag då för att komma igång?
Här kommer några tips.

1.Skaffa en kamera. Vissa mobiltelefoner har bra video. Dock kan det bli svårt att få bra handhavande på den. Köp en liten kamera med minneskort som sedan bara är att plugga in i datorn. Gärna med uttag för extern mikrofon och stativ gänga.
2.Gå in på http://www.youtube.com och skapa ett konto där du kan ladda upp filmerna för hela världen.
3.Ett redigeringsprogram är bra, om du vill klippa i filmen eller lägga till text eller ljud. Windows Movie Maker fungerar i början och finns oftast med i datorn. För Mac gäller Imovie.
Nu har du tekniken att göra filmer och lägga upp på internet.
Här följer några fler tips.

1.Se till att ha en bra, jämn belysning. Undvik sol mitt på dagen. Välj en trevlig bakgrund som harmonierar med ditt budskap.
2.Se till att fylla bilden med 2/3 av dig och le.
3.Ditt budskap ska komma från hjärtat och låta som du har en konversation med en person. Undvik manuskript. Träna in en inledande replik och låt resten flöda fritt.
4.Håll filmens längd till mellan 1-3 minuter. Visa den gärna för någon och få feedback.
5.Håll koll på ljudet omkring dig så kvalitén blir god.

Nu har du gjort en film, som jobbar för din sak så länge den finns uppe. Syftet med en film är att driva trafik till din hemsida eller butik. För fler tips gå in på http://www.oneyearplan.net/Larsnyqvist/