Bergby Centralskolas 9.e klassare slog upp portarna för en ny mässa på stortorget i Gävle i lördags, IH mässan, Innovativa Hamrångebygden.

9.e klassarna har sedan årskurs 8 haft en arbetslivsmentor från ett lokalt företag. Skolan har sedan länge ett samarbete med den lokala företagarföreningen ur vilken de flesta arbetslivsmentorer hämtas. IH mässan blev examen för eleverna som har fått färdigställa en utställningsmonter om sin mentors företag. Allt är gjort av eleverna som har drivit arbetet som sina egna projekt. Projekten var ämnesövergripande och betygsgrundande. Detta är ett led i den entreprenöriella inriktning som skolan har sedan 3 år tillbaka.

Mässan blev en succé med närmare 1 500 besökare som var nyfikna på vad Hamrångebygden har att erbjuda. Bygdens stora son och tidigare elev på skolan Stig-Björn Ljunggren höll ett trevligt invigningstal innan han klippte bandet som förkunnande mässans öppnande!

Rektor Hans Stockselius gick runt bland montrarna och det gick inte att undgå hur stolt han var. - eleverna har gjort något helt fantastisk och verkligen visat upp sin egen hembygd från dess bästa sida. Ungdomarna har verkligen visat att de vågar, vill och kan! avslutade en stolt rektor.