Johan Wellton är den som kläckt idén till denna storslagna produktion och han ansvarar för manus och regi samtidigt som han är konstnärlig ledare för hela projektet. Han är också drivande som artist i showen, med sin unika blandning av underfundig komik och superjonglering. ”Vi kommer att bjuda publiken i Gävle, Malmö och Stockholm på stor upplevelse”, säger Johan och beskriver Varieté Royale som en modern varietéshow i exklusiv förpackning. ”Jag vill blåsa liv i gammal tradition och skapa en aktuell varietéform.”
”Varieté Royale är ingen ensemble”, fortsätter han, ”utan fem individualister som tillsammans presenterar omöjligheter på ett spektakulärt sätt. Vi skapar en komisk, poetisk, galen och vacker sannsaga om att dröm och verklighet kanske hänger ihop. Vi hoppas att människor ska påminnas om att de lever här och nu. Att man faktiskt kan leva sin dröm, vad det än må vara!”
Magnus Winges, på ICA MAXI i Hemlingby, finns med som en av projektets samarbetspartners och han tycker att Johans förmåga till koncentration och fokusering, liksom den totala kroppskontrollen, ger honom inspiration som företagare. ”Vi kan lära oss av artisternas målmedvetenhet och deras fasta övertygelse att allt är möjligt”, säger Magnus och ser med förväntan fram emot höstens show på Gävle Teater.
Varieté Royale presenterar 5 färgstarka toppartister som brinner för att bryta gränsen mellan möjligt och omöjligt:
Johan Wellton
Jonglering i världsklass, knivskarp komik och glimten i ögat. I år kommer Johan att pressa sitt artisteri längre än någonsin.
Michael Halvarson
Ficktjuvarnas konung tillbaka från Cirque du Soleil för att stjäla publikens uppmärksamhet i Varieté Royale! "Det är OK att stjäla, bara man gör det med finess!", säger Michael.
Henna Kaikula
Graciös vighet och smidighet kombinerat med styrka och precision är en perfekt beskrivning av Henna, som får tiden att stanna när hon vänder ut och in på sig själv.
Marilen Ribot

Spanskt kraftpaket som utmanar tyngdlagen och vinner publikens kärlek med den hisnande disciplinen cloudswing. Hon driver friskt med sitt urspung och den spanska kulturen.
Janne Unestam
"Man har kallat mig mycket, men min favorit är Mr Bean aus Stockholm", säger Janne som är svärdslukare med fina manér och proppar munnen full med vassa saker!

Johan Wellton & Friends: Varieté Royale har världspremiär på Gävle teater den 28:e november, gå in på http://www.varieteroyale.se och läs mer! Kontakta projektet jennika@cirkusstaden.se eller 0739-38 11 92 för mer info om showen och företagspaket