Subaru VIZIV 2 Concept är en 4-hjulsdriven cross-over med hybridteknik. Konceptet innefattar ett plug-in hybridsystem med tre elmotorer. En som driver framhjulen och en vid vartdera av bakhjulen. Drivlinan stöds sedan av Subarus turboladdade 1,6-liters Boxermotor i kombination med den steglösa automatlådan Lineartronic.
Lösningen med tre elmotorer lägger ytterligare en dimension till Subarus 4-hjulsdrift. När man vrider på ratten kan systemet öka kraften på det yttre hjulet, vilket hjälper bilen att styra in snabbare för att ta sig genom kurvan. När ratten sedan vrids tillbaka, flyttas mer drivkraft till framhjulen för att öka riktningsstabiliteten.
VIZIV 2 Concept har även SI-Drive som anpassats för hybridtekniken. Hybrid SI-Drive har tre lägen. Som tillägg till ”Intelligent” och ”Sport” finns ”Eco-Cruise”. I Eco-Cruise-läge styrs motorernas effektuttag även av information från säkerhetssystemet EyeSight avseende körförhållanden och trafikmiljö.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru sedan den populära bilen introducerades i Sverige 1982.
- Det här konceptet verkar otroligt spännande, säger Christer Dahlbom, VD för Dahlboms Bil. Man blir ju väldigt sugen att få testa hur det fungerar när man får hjälp med styrningen av elmotorerna!
-
Fakta:
Mått (l/b/h): 443,5/192/153 cm
Axelavstånd: 273 cm
Motor: 1,6-liters direktinsprutad bensin-Boxermotor med turbo
Växellåda: Sport Lineartronic
Elmotorer: en frontmonterad samt en vid vartdera bakhjulet
Batteri: Litium-Jon
Hjul: 245/45-20
Antal sittplatser: 4