En stor del av brottsligheten riktas mot de mindre företagen. För dessa har varken tekniska eller ekonomiska möjligheter att skydda sig, jämfört med exempelvis bankkontor. Många småföretagare vittnar om en ökad brottslighet och en känsla av otrygghet. En undersökning av Företagarna visar att 26 procent av företagen, i storleken 1- 49 anställda, har utsatts för brott under det senaste året.

Lägg inte ned polisstationer, upprätta istället fler polisstationer även mobila – särskilt i glesbygden. Framförallt bör ju poliser synas under helger och nätter.

De företagare som utsatts för brott får dålig hjälp av polisen och det är verkligen skrämmande. Det är inte acceptabelt att så många som en fjärdedel av företagarna årligen utsätts för brott. Företagaren och hennes eller hans anställda måste, liksom alla medborgare, kunna lita på att staten garanterar ett grundskydd mot brott. Både företagaren och andra medborgare vill leva i trygghet. Om detta inte uppfylls, hämmas tillväxt och utveckling.

En bättre fungerande rättsstat, där flera vågar starta, driva och utveckla mindre företag leder till fler jobb och därmed ökad välfärd i vårt land.