Tro är något fundamentalt, många gånger förknippat med religion. Tro ska börja hos oss själva, som en del i att höja självkänslan och öka medvetenheten. När du som barn ska lära dig cykla, är det tron på dig själv som övervinner känslan att ge upp. Tro är också ett verktyg för kärleken och relationen.

Ordet tro är väldigt kraftfullt. Ofta misstolkas ordet av användaren. ”Jag skulle tro det” betyder egentligen ”Jag gissar det” som är något helt annat. Vi människor är bra på att tro, i bemärkelsen att gissa. Vi går omkring och gissar hela dagarna och bygger vårt trosystem på åsikter till stor del. Fakta är betydligt viktigare för att bilda en uppfattning och bygga en tro. Om du kommer hem och det doftar mat och du säger direkt: Ahh, potatisgratäng! Du går till barnen i sitt rum och du berättar för dem att det blir potatisgratäng idag. Väl vid bordet står det lasagne. Hur gick det till? Kanske var du sugen på potatisgratäng och när doften slog dig hade du redan bestämt dig och ”trodde” det vill säga gissade att det förhöll sig så. Dessutom lurade du dina barn.

Din tro måste byggas på fakta i förhållande till dina känslor och dina mål. Din ekonomi behöver byggas på fakta istället för gissningar och vinklingar som media och okunniga tjänstemän håller på med. Sök andra kanaler och fråga dig själv om det stämmer.