Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond arbetar för att öka intresset och kvalitén inom utbildningar rörande ämnena naturvetenskap, teknik och entreprenörskap. Under den årliga Ljungbergdagen i Falun delar Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond, i samarbete med Ung Företagsamhet, ut Teknikstipendiet.

I år tilldelas priset, som är på 10 000 kronor, till Moa Granström, Fia Jansson och Sara Sundberg. Under läsåret 2012-2013 på Hälso- och idrottsprogrammet i Gävle, tillsammans drev de UF-företaget E-bag UF.

– Det är jättekul att bli tilldelade Ljungbergstipendiet, framförallt med en så spännande produkt som vår. Vi läste mycket om ergonomi och fick den vägen idén till E-bag, ett tillbehör till dator- eller idrottsväskan i form av två justerbara band som gör att tyngden fördelas jämnare. På det sättet minskar risken för att du ska få ont i ryggen och axlarna, säger Moa Granström, VD för E-bag.

Motiveringen lyder: ”En tekniskt fördjupad produkt som underlättar vardagen för en bärande befolkning. Produkten är dessutom upphängd på en väl dokumenterad ansökan. Juryn sträcker på ryggen och gratulerar E-bag UF från Gävle till Teknikstipendiet 2013!”

Juryns ordförande Jan Moritz, VD Ljungbergsfonden, tillägger: ”Då vi i fonden jobbar för att öka intresset för teknik och entreprenörskap är Teknikstipendiet ett utmärkt sätt att kombinera dessa områden och få ökat teknikfokus inom Ung Företagsamhet.”