- Egentligen startade jag eget 5 år tidigare än jag tänkt mig, säger Bea Foroughi-Hedenberg. Men man måsta vara beredda att ta utmaningarna direkt när de kommer!
Bea började sin skolgång i Bomhus men efter några år flyttade familjen till Sätra. Till gymnasiet valde Bea Sam-sam i stället för natur, ”för att slippa matten”. Betygen blev väldigt bra och Bea började läsa Datavetenskap på Högskolan i Gävle. Efter ett år flyttade hon till högskolan i Jönköping. För att bättra på ekonomin började Bea jobba på Clas Olson 5 timmar i veckan.
- Det var roligare att jobba än att plugga så det blev heltidsjobb och studierna på hyllan, berättar Bea Foroughi-Hedenberg.
Tanken på att utbilda sig till hudterapeut började ta form och i januari 2007 började utbildningen på ”Privatskolan för Hudvård & Spa” i Stockholm. I april 2008 var Bea klar med sin examen. Första riktiga jobbet som hudterapeut var i Vemdalen och så långt norrut hade Bea aldrig varit förut!
- Jobbintervjun var på en fredag och redan på lördagen hade de bokat in hela dagen med behandlingar, berättar Bea. Jag stannade till februari året därpå då jag fick jobb på en klinik i Täby. Jobbet var huvudsakligen som operationsassistent trots att jag är rädd för blod!
Trots att man på kliniken verkade mer intresserade av kundernas pengar än av kunderna härdade Bea ut. Men hennes man såg hur hennes glada person blev dystrare och dystrare. Till slut hittade han en lokal hos Studio Plaza på Norra Slottsgatan i Gävle. Bea slog till och sökte starta-eget-bidrag. Lars-Gunnar Rahm på NyföretagarCentrum hjälpte Bea att utveckla den affärsplan hon gjort och såg till att hon fick börja på en starta-eget-kurs.
- Lars-Gunnar gav mig verkligen ett bra bemötande och många goda råd även om jag anade att han kanske inte trodde på min affärsidé från början, berättar Bea. Men när jag berättade att jag skulle jobba med en metod som är unik för Gävleregionen lossnade det.
- Jag vill göra saker på mitt sätt och för mig är kunden viktigare än kundens pengar, fortsätter Bea. Därför bokar jag alltid mina kunder med en halvtimmes mellanrum för att de inte skall känna sig stressade. Kunderna ska må bra hos mig och då måste jag ge dem tid till det!
Den 3 maj i år öppnades portarna till Gefle Skin Care där Bea erbjuder maskininriktad behandling av kropp och ansikte. Behandling av celluliter, minskning av rumpa och lår är några av specialiteterna som snabbt blivit en favorit bland många kunder som söker sig till salongen. Många gillar tanken på att t.ex. "bränna bort lite fett" eller "jobba bort lite celluliter" samtidigt som de får en behaglig behandling!
Det går också bra att boka en gratis konsultion för den som är osäker på hur behandlingen går till.
När det gäller manikyr, pedikyr eller vaxning väljer Bea att samarbeta med andra företag.
- Vi byter kunder helt enkelt, säger Bea. På det sättet kan vi utveckla det vi är bäst på och får större kapacitet.
Bea Foroughi är medveten om marknadsföringens betydelse, men den första kunden raggades på gymmet! Hon är fortfarande en trogen kund och en av favoriterna.
Bea har visioner för framtiden. Senast om 5 år hoppas hon ha en egen lokal och om 10 år verksamheter även på andra orter, till exempel i Uppsala. Det innebär också att hon redan planerar för att kunna anställa.
- Men jag vill vara en sån chef som jag själv aldrig haft, säger Bea.
Några av Beas nyckelord: hellre kvalitet än kvantitet, behandlingen skall upplevas som mer än man förväntat sig. En bra början för en energisk entreprenör med skinn på näsan!
Gefle Skin Care är den enda salongen som erbjuder behandling med NBE 500 i Gästrikland. Behandlingen kan även utföras i hemmet för t ex tjejgänget.
Behandlingsområden:
• Hudföryngring och lyft
• Rosacea och couperoser
• Acne
• Rynkreducering
• Ödemreducering
• Slapp hud
• Strie och ärr
• Fettreducering och celluliter