Ung Företagsamhets nya koncept Alumni riktar sig till de ungdomar som tidigare drivit ett UF-företag och vill fortsätta hålla kontakten och få hjälp och idéer av varandra.
Som Ung företagare idag kan det vara svårt att våga lita på sin idé och se den i ett större perspektiv och just där ska Alumni komma in och hjälpa till. Som medlem i Alumni kommer man att kunna medverka vid nätverksträffar, seminarium, föreläsningar, frukostträffar och även workshops. Nätverkets tanke är att man som medlem träffar likasinnade som man har en gemensam koppling till, alltså att alla drivit ett UF-företag. Det kan även vara en möjlighet att få dela med sig av sina idéer och kanske bygga vidare på dessa tills man har en hållbar affärsidé. I medlemskapet innebär också att man kommer att få förmåner i form av rabatter och medlemskap i användbara kretsar vilket även bidrar till ett större personligt kontaktnät.
Det är tre före detta UF-företagare som nu utgör styrgruppen för UF Alumni Gävleborg och deras mål är att bli störst i Europa inom just detta koncept.
- Vi vill att det ska bli en självklarhet att gå med i Alumni efter man drivit UF, säger Robert Holmström som är en av de tre tidigare UF-företagarna som nu utgör styrgruppen för Alumni.
De andra två i styrgruppen är Diyar Samin och Jennifer Söderström . Både Diyar och Robert driver idag egna företag men känner att de fortfarande kan få hjälp av att träffa andra ungdomar i samma situation och åldrar för att kunna byta idéer och tankar med.