I Gävleborgs län är vi bäst i Sverige på ungt företagande. Var tredje elev som i år lämnar gymnasieskolan har varit företagare för ett år.

- Att länets ungdomar är så framgångsrika när det gäller företagande är viktigt i vårt län. Gävleborgs län behöver fler företagare och fler företagsamma människor, säger Helene Åkerlind, regionchef för Ung Företagsamhet i Gävleborg.


- I år är det 1066 ungdomar som är företagare. Nationella undersökningar visar att 24 procent av dessa elever startar ett eget företag inom 10 år, efter att de deltagit i Ung Företagsamhets verksamhet. Så årets kull unga företagare kan inom tio år bidra med 255 nya företag i vårt län, fortsätter Helene Åkerlind.


På lördag och söndag, 19 – 20 februari, ställer 30 UF-företag ut sina företag på Valbo Köpcentrum. Om du vill träffa fler av företagen så är du välkommen till vår regionala mässa i Söderhamn den 1 april. På mässan ställer 220 UF-företag ut sina varor och tjänster. Under mässan utses det bästa UF-företaget, den bästa varan och den bästa tjänsten.