- Så länge det är roligt så fortsätter jag att jobba, säger Jard Thavelin. Och att sälja bilar är det roligaste som finns!
Jard är framgångsrik och har fått prestigefyllda utmärkelser. 1974 blev Jard utsedd till Volvo Top Car Salesman (=världens bäste!), vilket man bara kan lyckas med om man har nöjda kunder. 1985 sutsågs han till årets Opelsäljare.
- När jag höll tacktalet inför sirka 250 personer sa jag att jag aldrig har sålt en enda bil i hela mitt liv och det blev alldeles tyst, berättar Jard Thavelin. Jag har bara sålt mig själv.
Det blev rungande applåder för det är ju det som kvalificerad försäljning handlar om, kunden skall kunna känna sig trygg när man köper kapitalvaror som bilar.
- Dessutom kommer nöjda kunder nästan alltid tillbaka, tilläger Jard. Men det är också viktigt att företagsledningen visar uppskattning, det ger extra energi.
1963 höll Forslunds Motor till på Norra Kungsgatan 27 men flyttade senare till Södra Kungsgatan, vilket innebar att Jard jobbade i samma lokaler där han huserar nu!
- Det är extra kul att återvända till de här trivsamma lokalerna som har ett fantastiskt bra och välkänt läge, säger Jard. Vi är ju dessutom grannar med kända varumärken i Gävle, till exempel Gefleortens!
Det har blivit ett antal bilmärken genom åren, Honda, Volvo, Opel, Mazda, Hyundai, Subaru och nu Nissan. Vilken är favoritbilen?
- Det är nästan omöjligt att svara på men eftersom jag sålde Honda i min egen firma så kanske Honda CRV, säger Jard Thavelin. Men Nissan Juke och Nissan Qashqai är väldigt spännande bilar som det är roligt att kunna erbjuda kunderna.
Nissan Juke är en helt ny bil som väcker en del uppseende genom sin annorlunda och ganska fräcka design, om man får säga så.
Sten Anetorn Bil är också en veteran i bilbranschen. I Sandviken är man återförsäljare för Opel, SAAB och Nissan.
- Vi etablerade oss i Gävle eftersom det saknades återförsäljare för Nissan, säger Kristina Anetorn Fischer. Nissan har ju ett brett sortiment som vi tror mycket på.
Jard Thavelin ser oförskämt pigg ut, den designen tycks outslitlig! Men har man kul på jobbet så är det bara att köra vidare!