Men nyligen slog den gamla Tempelriddarfastigheten på Muréngatan 14 i centrala Gävle upp sina portar för både privatpersoner och företag som vill använda den anrika fastigheten för privata festligheter.

- När vi köpte lokalerna så var det i första hand för att kunna använda pelarsalen på nedre plan som ateljé, berättar Joe Formgren. Vi kunde inte tro om att det fanns ett sådant uppdämt behov av den här typen av lokaler. Vi har redan fått flera firmafester och bröllop bokade, berättar Joe. Tydligen är det mycket svårt att hitta lokaler att hyra för den här typen av ändamål.

- Alternativet är ju att hyra ett tält men då måste man ju fylla det med innehåll som ljudanläggning, belysning, bardisk och elektronik. Här finns ju allting redan på plats, säger Per-Erik Jäderberg, delägare i fastighetsbolaget.

- Visst är det ett stort mervärde att vi pyntat upp den inbjudande festvåningen så att man får en exklusiv känsla, menar Niklas Wiklund, även han delägare, men i grund och botten är det som att hyra vilken samlingslokal som helst. Skillnaden är att här får man även med en värd som kan visa var allting finns och hur det fungerar.

- Självklart kan vi sedan i vårt nätverk vara behjälpliga med att ta fram både serveringspersonal, diskjockeys och band om detta önskas, menar Joe Formgren. Men det är inte vår primära uppgift lika litet som att laga mat då detta inte är någon restaurang. Däremot samarbetar vi redan idag med några av stans bästa cateringföretag som kan leverera mat till festerna och festfixare som kan genomföra hela arrangemangen.
Vårt uppdrag är att ställa upp med bästa tänkbara förutsättningar när man vill ha en festlig tillställning utöver det vanliga. Vi sticker inte under stol med att målsättningen är att skapa en av Sveriges trivsammaste samlingslokaler.

Det verkar onekligen som Gävles blivande jubilarer och bröllopspar fått ett nytt attraktivt alternativ att genomföra sina högtidsdagar på.

Fotnot: Lokalerna som byggdes 1923 går även att hyra dagtid för konferenser, utbildningar och minimässor. För mer information se:
http://www.mediatemplet.se