För att företagen skall ha bättre möjlighet att påverka Teknikparkens utveckling finns den ideella föreningen Teknikparksföreningen. Även andra intresserade företag och organisationer är medlemmar. Teknikparksföreningen äger Teknikparken AB, som ansvarar för utvecklingsarbetet. Högskolans förra rektor Leif Svensson är ordförande i Teknikparksföreningen och Gävle Energis vd Per Laurell är ordförande i Teknikparken AB.
Det finns fler intresseorganisationer som samarbetar kring utvecklingsprojekt, bland andra Future Position X (FPX) samt Centrum för Radiomätteknik som håller till i Ericssons hus. Fler är på gång, bland annat projekt som handlar om logistik och forskning.
Gavlefastigheter är fastighetsägare och ansvarar för byggnationerna. Men det är flera aktörer på väg att bygga, bland annat Kinnarps och Länsförsäkringar. Högskolan är också på gång att bygga ett Teknikens Hus, som bland annat skall innehålla laboratorier för forskare och andra intressenter. Teknikparken är en innovativ miljö som ger affärsmöjligheter mellan hyresgästerna men som också stärker företagens varumärken.
En annan nyhet är den regionala inkubatorn (se förklaring nedan) som invigs den 25 november. Då offentliggörs också namnet. Gävleborgs inkubator finansieras av Innovationsbron, Norrlandsfonden, Region Gävleborg, Sparbanksstiftelsen Nya samt Gävle, Söderhamn och Hudiksvalls kommuner. Inkubatorn skall hjälpa nystartade tillväxtföretag att utveckla bra idéer. Huvudkontor placeras i Gävle med kontaktpersoner i Söderhamn och Hudiksvall. Målsättningen är att samtliga kommuner i länet skall engagera sig i projektet. Inkubatorn vill samarbeta med alla företag och organisationer som arbetar med affärsutveckling.
Teknikparken stärker nu sin organisation med Andrea Martin, som skall arbeta med marknadsföring och utveckling inom Teknikparken. Andrea kommer närmast från Swedbank och har en magisterexamen i marknadsföring och ledarskap som bakgrund. Andrea är från Gävle och väste upp i ett företagarhem. Hennes man Johan är också företagare (Martins Mekaniska). Andrea beskrivs som framåt, drivande och intresserad av att pröva på nya saker.
– Min ambition är att kunna bidra till att utveckla Teknikparken till ett starkt varumärke, säger Andrea.
Teknikparksföreningen är viktig för företagarna eftersom den fungerar som avstamp för många utvecklingsprojekt, både tekniskt och affärsmässigt.

Teknikparken
Styrelse
Per Laurell, ordf (Gävle Energi, Jürgen Lorentz (Länsförsäkringar), Björn Jansson (Syntronic), Catrin Holgersson (Gavlefastigheter), Christer Sjöström (Högskolan i Gävle), Michael Schilling (EMMI) och Peter Axlund (Adamdo)
VD: Stefan Klahr

Inkubator
Innovationsbron (www.innovationsbron.se): En inkubator är en miljö med gynnsamma förutsättningar för nystartade, forsknings- och innovationsbaserade tillväxtföretag. I inkubatorerna sker en dynamisk affärsutvecklingsprocess där tidig finansiering kompletteras med affärskompetens och entreprenöriellt engagemang. Vi erbjuder tillväxtfokuserade team tillgång till kapital för fortsatt utveckling, och bidrar med affärscoachning, nätverk, kundkontakter, teamkomplettering och annat som gynnar en snabbare tillväxt.