1979 invigde Erik Petterson lokalerna på Kryddstigen och där finns allt man behöver i maskinväg. Dessutom kompetens för att hålla igång även gamla maskiner, vare sig det är gräsklippare eller båtmotorer!
- Många av besökarna kommer för att tala med de specialisterna från våra leverantörer, berättade Erik Pettersson. Det mest avancerade hittills var en entreprenör som behövde tips hur man skulle utföra komplicerade lyft för ett fyrprojekt!
Erik Pettersson är mån om att både kunder och specialister skall må bra!
- Jag har varit med på de här mässorna i flera år och det är en av årets höjdpunkter, sa Mats Jonsson, Hitachi. Jag är verkligen imponerad av Petterssons för här finns det mesta och Erik vet var allt finns.
Mats Jonsson, Hitachi, demonstrerade den senaste generationen av sladdfria maskiner med litiumbatterier på 4 ampere och som har 33 % längre driftstid än traditionella batterier. Det är hela 3 års garanti på batterierna, en dröm för den som kunde få det på batteriet till laptoppen!
Knut Riise, Gunnebo Industri, var på plats för sjunde gången och han tycker att det alltid är trevligt att komma hit. Det var också Knut som kunde erbjuda rätt lyftanordning för det komplicerade bygget vid fyren.
- Här fick jag också tag på en reservdel till min gamla båtmotor, som jag nästan gett upp hoppet för, berättade Knut Riise.
Helt klart är Petterssons på Kryddstigen ett himmelrike för alla som behöver något tekniskt för fritiden, trädgården eller bygget. Och det skall vara rejäla grejor med bra kvalitet enligt Erik Pettersson.
Planeringen för nästa års mässa är redan igång och representanterna är beredda att pricka in datumet så snart det blir bestämt!