På bara fem år har killarna lyckats göra butiken i Uppsala till den största Team Sportia-butiken i Sverige och nu tänker man alltså ta framgångsreceptet några mil norrut till butiken vid Marielund i Gävle. Målsättningen är bland annat att öka försäljningsintäkterna med 40% inom fyra år. Dessutom siktar man på att bli bäst på kundvård, service och merförsäljning i branschen. Det är inga blygsamma mål killarna har satt.
- Vi tror på konceptet att sälja sport helt enkelt och vi satsar ännu mer på det vi redan är bra på det vill säga funktionella skor, längd, ishockey och cykel, säger Fredrik Söderlund, en av de fyra nya delägarna. Självklart tillkommer konfektion kring respektive idrott. Vi ser det som ett mervärde och en service, säger han.

Den rejäla ombyggnationen av butiken är ett led i den nya satsningen och har kostat ca 7 miljoner kronor. Det inkluderar en 400 kvm större säljyta, ortopedverksamhet och en betydligt kundvänligare inredning och miljö.
- Logistik och flöden är jätteviktiga för att skapa lönsamhet, både ute i butiken och bakom kulisserna, säger Patrik Ingesson, också delägare. Därför har vi bland annat satsat på ett mer lättjobbat lager och tagit bort alla skrymslen och vrån. Butiken har blivit enklare och tydligare. Ny inredning och belysning gör att vi kan exponera varorna bättre. Vi har också byggt ett helt nytt klubbrum för klubbar och företagsprofilering. Det bestod tidigare av ett skrivbord i verkstaden, berättar Patrik.

Personalen är förstås en viktig tillgång och Team Sportias vision är att butiken ska vara den mest attraktiva och effektiva arbetsplatsen i svensk sporthandel.
- Hos oss skall medarbetaren trivas, må bra och utvecklas. Tydligare roller och ansvar för personalen är viktigt. Vi har nya personalutrymmen och en ny klimatanläggning ska bidra till bättre arbetsmiljö, säger Fredrik.
- Om vi vill gå från good till great och bli förstahandsvalet bland de som gillar sport och ett aktivt liv inser vi att vi måste lägga manken till i den stenhårda konkurrensen som råder. Även om ombyggnationen har varit påfrestande så har nu alla fått ny energi och tillsammans ska vi jobba mot våra gemensamma målsättningar, avslutar Fredrik.

För mer information kontakta

Fredrik Söderlund
Team Sportia Gävle/Uppsala
Bolandsgatan 15 A
753 23 Uppsala
018-17 45 70
0732-300711
http://www.teamsportia.se

Relaterade länkar:
http://www.unt.se/ekonomi/basta-team-sportia-i-sverige-1325762.aspx
http://www.svenskpress.se/articles/view/team-sportia-en-sportig-60-aring