Subarus resultat i AutoIndex är anmärkningsvärda – inte minst i det att märket placerat sig etta såväl 2007 som 2009 och nu 2010. Subaru har sedan förra undersökningen förbättrat sina betyg i tre av fyra kriterier och drar ifrån konkurrenterna. Historiskt sett brukar det vara tätt i toppen, men i årets seger finns en tydlig marginal till tvåan.
De slumpvis utvalda bilägarna har fått svara på 100-talet frågor om bilkvalitet, verkstäder, återförsäljare och lojalitet. Underlaget har varit privatpersoner som äger bilar av årsmodellerna 2003-2009.
Resultaten i AutoIndex bygger på fyra delmoment, där bilen som sådan är den viktigaste. Förutom bilen är det ägarnas omdömen om återförsäljaren och märkesverkstaden som tillsammans med lojaliteten mot varumärket ger den totala placeringen. Resultaten i de olika delmomenten kommer att redovisas löpande under våren.
När SUBARU Nordic AB startade arbetet med att relansera Subaru på den nordiska marknaden satte företaget upp ett antal visioner. En av dem var att bli den bästa generalagenten. SUBARU Nordic har klättrat stadigt i den så kallade GA-enkäten och placerade sig på andra plats i den senaste undersökningen. En annan vision var att ha Sveriges mest nöjda bilägare. De fyra senaste årens placeringar i Autoindex bevisar att man lyckats även med denna målsättning.
— Vi är otroligt stolta över utmärkelsen och nöjda med det faktum att vi förbättrat oss på de punkter där vi inte presterade toppresultat i fjol. Att vinna en så här prestigefylld titel skapar ännu högre förväntningar bland bilköparna och vi måste nu svara upp till det när Subaru ökar sina marknadsandelar. Förstaplatsen stärker oss i vårt fortsatta arbete för att behålla positionen och är en bekräftelse på att vi är på god väg att även uppfylla vår vision att vara Sveriges bäst presterande generalagent, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.
Det är en nöjd Christer Dahlbom som tar del av resultatet.
- Det känns otroligt att få vara med om det här, det är en bekräftelse att alla i organisationen jobbat väldigt bra, säger Christer Dahlbom.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil har varit återförsäljare för Subaru i många år