Effectdagen 2013 arrangeras den 7 mars på Gävle konserthus.
– Det blir tredje året vi arrangerar effectdagen och vi är otroligt stolta över att kunna presentera den många anser vara Sveriges bästa föreläsare, Leo Razzak.
Leo beslutade nämligen i höstas att sluta med föreläsningar och fokusera på att producera film. Men efter en intensiv övertalning så har vi nu fått Leo att komma och hålla sin föreläsning här på effect+dagen i Gävle, berättar Nalle.

Leo har under hela sin yrkesverksamma karriär jobbat med att försöka förtydliga de bakomliggande svaren på frågorna som rör identitet, mångfald och ungdomsproblematik.
– Men han gör det utifrån en vinkel som inte alltid får utrymme i debatten. Leo använder sitt eget liv som referensram och pratar utifrån sig själv och sina erfarenheter. Han ger sin bild av hur vi drar nytta av det multikulturella Sverige som växer fram, med tesen att nyckeln till framgång är en identitetsfråga. Med fokus på det positiva utan att blunda för det negativa. Nyckelorden är heder, integration, mångfald, identitet och kultur säger Nalle Rydstrand ansvarig på nätverket effect+.

Leo är kanske mest känd för sitt arbete med företag och samhällskontakter (public affairs) på Fryshuset. Han har tidigare arbetat som reporter vid P3 Nyheter i Sveriges Radio och varit radiopratare på SR Metropol samt deltagit i SVT-programmet TV-stjärnan. Han var även en av initiativtagarna till organisationen Sharaf hjältar där han jobbade som projektledare.