”Nya” Boxer-CNG har fått mer effekt och lämnar nu 173 hk/234 Nm istället för 167/228. Samtidigt har bränsleförbrukning och utsläpp minskat med nästan elva procent, vilket ger ett koldioxidutsläpp på under 24 g/km vid körning på ren biogas.
Subaru Boxer-CNG erbjuds i såväl Legacy som cross-over-modellen Outback. Båda varianterna är naturligtvis permanent 4-hjulsdrivna och har Lineartronic automatlåda som standard.
Subaru Legacy Boxer-CNG är nominerad till ”Miljöbästa Bil” av Gröna Bilister. Nyligen meddelades också att det reducerade förmånsvärdet för miljöbilar ska fortsätta gälla till och med 2016.
Trots högre utrustningsnivå och en uppdaterad design har priset – tack vare en gynnsam valutautveckling – kunnat sänkas. Subaru Boxer-CNG kostar nu från 316.900 kr (inkl. moms, 253.520 exkl moms).
Uppdaterade Subaru Boxer-CNG går att beställa redan nu och de första bilarna beräknas rulla ut från fabriken i Trollhättan under november.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru i Gävleregionen sedan över 40 år.
- Vi har sålt Subaru Boxer-CNG till både taxi och som tjänstebil men också till några privatpersoner som uppskattar att det är en miljöbil med låga driftkostnader, säger Christer Dahlbom, VD på Dahlboms Bil. Förmånsvärdet är 40 procent lägre och dessutom har man en enorm körlängd på en tankning, över 100 mil med både gas och bensin!