Alternativ till jobb
Är du en av dem som funderar på alternativ till en vanlig anställning? Speciellt nu när det är ”knökfullt” inne på arbets¬förmedlingen och kötiden oftare räknas i timmar än minuter. Om du har turen att få ett jobb – hur länge får du vara kvar där? Finns det verkligen några ”säkra” jobb?

Kurser expanderar kontaktnätet
De Starta-Eget-kurser som såväl arbetsförmedlingen som kommunerna har, är en väldigt bra start. Den största fördelen med kurserna är nya kontakter. Du träffar andra som också tänker utanför den vanliga jobbramen, och det är sådana människor som du behöver för att stimuleras i ett positivt nytänkande. Du behöver fokusera på de möjligheter som finns – inte vilka hinder och svårigheter som eventuellt, kanske, möjligtvis kan dyka upp.

Omodernt företagande?
Du får en bra inblick i hur det går till i traditionella företag med omodernt synsätt och föråldrade metoder. De flesta traditionella småföretag ger en illusion, men erbjuder sällan den frihet som man trodde fanns där. Många är fast i ett kundberoende, och de flesta småföretagare jobbar mer och tjänar mindre än de gjorde som anställda. Ju mer pengar man tjänar – ju mindre tid får man. Och så är spiralen igång!

Internet är framtiden!
Hur fungerar ett modernt företag? Jag har tittat på ett amerikanskt utbildningsföretag som har internationell spridning med anknytning i över 180 länder. Där finns en otroligt stor kundbas när moderna metoder tillämpas. Eftersom Internet är framtiden sker den mesta kundkontakten, marknadsföringen och utbildningen via datorn. Det behövs inga grundkunskaper, men det är en förutsättning att man tycker om att jobba vid datorn. Företaget har utvecklat en bred och nyanserad ut¬bild¬ning, och som ansluten får man tillgång till hela materialet som de kallar CCPro University. Utbildningen leds av erfarna experter som har dokumenterade framgångsrika resultat inom sitt område. Webinars och trainingcalls är inspelade, vilket möjliggör utbildning i egen takt.

Teamwork och mentor
Hjälp att komma igång är ovärderligt om för den som aldrig tidigare har varit i kontakt med eget företagande. Det finns ett väl beprövat affärssystem som tar hand om kunderna för att man ska kunna koncentrera sig på marknads-föringen. Du behöver inte hyra lokaler, köpa in produkter, hålla lager eller ha öppettider när dina kunder kan komma. Ett företag med moderna metoder innebär en frihet är att kunna driva en verksamhet hemifrån, med allt vad de innebär.

Bli din egen chef
En otrolig frihet jämfört med att vara anställd är när man kan driva verksamheten hemma, eller på stranden, eller i sommarstugan.och själv påverka arbetstider och insats. Tänk att slippa pendla till och från jobbet, slippa bli tillsagd när jag skulle göra vad och slippa få ledighet och semester tilldelad efter företagets krav, inte efter egna önskemål.

av Ewa Alpmark