- Det känns riktigt bra att kunna erbjuda våra barn och ungdomar i området denna möjlighet, säger Östen Petterson, marknadsansvarig på Swedbank. Sparbanksstiftelsen är ju en av våra ägare och de låter den gamla sparbanksidén leva vidare genom att ge pengar tillbaka till det område där vi verkar, alltså Gävleborgs län. Det här är ett riktigt bra exempel på vad de använder sin utdelning till.
Brynäs IF bidrar med biljetter och låter barnkliniken disponera rummet gratis under alla elitseriematcher.
Rummet, som har 16 st sittplatser och fyra platser för rullstolsbundna, är försett med panoramafönster och ligger på plan fyra. Här finns separat luftkonditionering, stolar som saknar tyger och ett speciellt lack har använts vid målningen. En vuxen per barn får följa med.

Brynäs har sedan gammalt ett gott samarbete med sjukhusets barnklinik och det här fungerar som en uppmuntran och lite hjälp på vägen i barnens tillfrisknande.

Andra aktuella projekt som Sparbanksstiftelsen är involverad i just nu här i Gästrikland är bl.a. Gästrikland i Världen, Business Incubator, Länsmuseet, Sandbacka Park, Etablera, Idrottsförbundets ledareutbildning.