Men hur ska man då bibehålla sina sommardrömmar om en bra arbetsmiljö och ett gott resultat? Tja om man frågar Lis Linnberg, hälsopedagog och projektledare på Västerbergs Folkhögskola, är svaret kort och koncist: - All verksamhet bygger på de individer som jobbar där. Att varje individ förstår, accepterar och tar ansvar för just sin funktion och sitt uppdrag, sin roll i helheten, det är det som är avgörande.

Lotta Rangdén, pedagog och informationsansvarig på Västerberg: - Det allra viktigaste är kontakten med de anställda inom det egna företaget, kunden, patienten, klienten etc. Där mötet är sanningens ögonblick. Det är då man skiljer agnarna från vetet. En bra och lyckosam organisation är den som insett att alla, oavsett befattning och hierarkisk nivå, har som huvuduppgift att i möjligaste mån underlätta och ge optimala förutsättningar för just möten. Det innebär att alla i ledande positioner i möjligaste mån ska kratta manegen för alla sådana möten. Det kan också röra sig om kontakten med receptionisten, undersköterskan på labbet, mekanikern på verkstaden, kassörskan, städerskan m fl.

- Här på Västerberg har vi förmånen att kunna erbjuda såväl bra kurslokaler som boende, mat och kursledare/pedagoger, säger Kerstin Johansson, internatsföreståndare. - Vi erbjuder boende i olika prisklasser och i vår nya restaurang finns god mat i en miljö som inbjuder till positiva möten mellan människor.

Här har vi kurspaket och specialsydda utbildningar inom bland annat ”Personlig utveckling och hälsa”, ”Kommunikation och personlig presentation” samt ”Konflikt och samverkan”.

Hans Carstensen, pedagog vid Västerbergs folkhögskola, författare och ståuppkomiker: - Här lär vi ut grunderna för stand-up comedy. Teknikerna för hur humor skapas och framförs. Kan man grunderna i stand-up kan man också skapa intresse och få åhörarna att lyssna.

Utveckla din arbetsplatsmiljö - kontakta oss på Västerberg – idag mer än folkhögskola!

Ta gärna kontakt med oss för mer information:
- Fråga efter den personen ovan, som är aktuell för dig!
Västerbergs Folkhögskola Ovansjövägen 333 812 90 Storvik
0290-34040 fv@lg.se http://www.lg.se/vasterberg