Passa på att umgås med familj och vänner och ta för er av det härliga smörgåsbord av utflyktsmål och begivenheter som finns runt omkring i vår fina region. Resa utomlands kan man göra andra tider på året. Nej, hellre en promenad i Boulognerskogen och en ljummen sommarkväll i centrala Gävle med trubadurer på någon av alla våra uteserveringar eller kända artister på Rådhustorget än att bli sönderbränd i 45 graders hetta på en medelhavsstrand och rånad på tusenlappar som flerbarnsfamiljer blir för en ordinär middag i någon "mysig" turistfälla.
Juli är definitivt för hett att åka till Medelhavet när man kan åka för halva priset i maj-juni eller i september och då till en betydligt behagligare temperatur som är mer i fas med vår nordiska sommar. Fina heldagar med sand mellan tårna kan man få både på Brämmen eller Strandbaden i Årsunda.

Vad händer då runt omkring i Gästrikland. Jo, en hel del av detta hittar du naturligtvis i det här numret av Gestrike Magasinet, inte minst i Kalendern på sidorna 12 till 15.
Några av mina personliga favoriter är Ockelbo Marknad och Furuviks förvandling med bevarandearbete och äventyr. När jag botaniserar vidare bland allt utbud så slår det mig att sommaren, eller i alla fall semestern, faktiskt är för kort för att ens försöka hinna med allt som man skulle vilja - i alla fall denna sommar.

Men vänder vi på steken (grilla hör ju också sommaren till), så är vi faktiskt mer än 150.000 invånare i Gästrikland och Älvkarleby. Bestämmer vi oss för att göra i alla fall tio olika besök i regionen när vi vill ha en högtidsstund i sommar så betyder det 1,5 miljoner besök - av oss själva - i vår egen region! Leker vi med tanken att vi spenderar 100 kronor var per besök så investerar vi ju 150 miljoner kronor i vår egen besöksnäring! Lockar vi sedan hit våra vänner och släktingar från hela landet så börjar det verkligen att hända grejer runt omkring i regionen.

Borta bra men på sommaren är hemma definitivt bäst!

Med förhoppning om att ni alla får en skön sommar

Joe Formgren
Gestrike Magasinet

PS. Jag fick personligen ett brev där en läsare tyckte att "Vi" skrev för lite om Sandviken. Nu är ju "Vi" inte som alla andra tidningar. "Vi" är ju nämligen "Ni". Alla som vill får skriva och berätta sina historier om sig och sina verksamheter. Gestrike Magasinet gör vi ju tillsammans. Jag kan hålla med om att Sandviken kan bättre - men det kan även Gävle, Hofors, Ockelbo och även Älvkarleby. Tillsammans måste vi vara bäst på att tala om vad vi är bra på - ingen annan gör det åt oss. Vi träffas på http://www.svenskpress.se