SolarWave AB har idag lyckats med att skapa en lokal närvaro i Pakistan och kan i och med detta stödja landet med bra och enkla lösningar för energi och vattenrening. Företagets lösningar fungerar även där det inte finns tillgång till energi och systemen är så enkla att alla kan hantera dem.

I slutet av november 2010 begav sig Thomas Larsson från SolarWave till Pakistan för att marknadsföra och etablera distributörskap i samband med en ministerresa. Resan gav en rejäl skjuts i marknadsföringen och det skapades många nya kontakter med potentiella distributörer, näringslivet, biståndsorganisationer och ministerier.

Företagets VD Bengt Skörelid åkte i slutet av februari i år tillbaka med målet att utöka marknadsföringen, försäljningen och att etablera distributörskap. SolarWave har idag löst sin lokala närvaro i och med samarbetet med den lokala affärsgruppen Kings Group, utöver detta pågår diskussioner med fler distributörer.

”Det känns riktigt bra att vi nu kan stödja befolkningen i Pakistan och de biståndsorganisationerna på plats med vårt unika vattenreningssystem och därmed kunna bli en viktig del i uppbyggnadsarbetet.” säger Bengt Skörelid VD på SolarWave.

Om några veckor återvänder Bengt Skörelid till Pakistan denna gång med förhoppningen att vidareutveckla affärer.

Kontakt:
Bengt Skörelid, VD SolarWave AB
Bengt.skorelid@solarwave.se
070 267 03 02

SolarWave AB startades 2009 och tillverkar och distribuerar ett innovativt, bärbart, solenergibaserade vattenrenings och avsaltningssystem. Systemen drivs av solpaneler och kräver ingen extern kraftförsörjning. SolarWave´s produkt eliminerar upp till 99,99 % de bakterier som finns i vattnet vilket löser de allvarliga problem med vattenburna sjukdomarna som finns i alla utvecklingsländer.