08.42 var det samling för företagarna i Hofors. Temat för årets företagardag var ”Solros” och spekulationerna var många. Färden gick till natursköna Kratte Masugn och deras ”White Sand Beach”. Men innan den samlade skaran företagare fick ta del av sanden, solen och en paraplydrink väntade en utmaning som utfördes i lag. Där sattes de flesta av deltagarnas talanger på prov. Med ungefär 10-12 personer i varje lag behövdes bland annat en som kunde läsa kartan, en som var strateg, en som kunde sikta och någon som kunde klockan! Det är Jan-Åke ”Hampe” Hamréus och hans fru Anja som äger och driver konferensanläggningen som också ordnar alla aktiviteter i Kratten.
– Vi har uppåt 40 olika aktiviteter att erbjuda. För de allra flesta personalgrupper kan vi erbjuda något säger Jan-Åke

Sten Lyckström platschef på Ovako i Hofors var med för första gången i år.
- Företaget har varit representerat förut men jag har inte haft möjlighet att vara med.
- Det här är ett bra initiativ till att förstärka sammanhållningen mellan företagarna på orten. Stora som små träffas och har trevligt och på sikt byggs ett spontant och bra kontaktnät upp.

Åsa Bagge som är ordförande i Entré Hofors håller med Sten.
- Det här skapar nya kontakter mellan våra företagare. Allt kan inte utföras i konferensrummen runt om på orten.
- Idéer om hur vi ska jobba framåt med företagande på orten kommer också fram under sådana här tillfällen. Ung Framtid mässan är ett samarbete som kommit till genom företagardagen berättar Åsa.
- Det är ett samarbete mellan Hagaskolans årskurs 8 och företagarna på orten. Eleverna gör under vårterminen studiebesök på företag och sedan skapar en monter och informationsmaterial som hör företaget till. I slutet av terminen samlas alla elever på Hoforshallen under två dagar och visar upp resultatet för de andra på skolan och även föräldrar, företagare och andra skolor som kommer och tittar. Syftet är bland annat att ge eleverna kunskap om företagande och företagare på orten. Det är ett exempel på varför Företagardagen är viktig.

Planeringen inför varje företagardag är något som Mats Björklund, Företagarna tycker är väldigt kul. Han säger att de i arrangörsgruppen har bra sammanhållning och idéer varje år.
- När en årlig träff är avklarad börjar vi nästan genast med idéer till nästa år.
- Det är ”Företagarna” ihop med ”Entré Hofors” som står för Företagardagen säger Mats.
- Förutom att det är ett bra sätt att skapa nätverk på är det roligt och man träffas under mer avslappnade former som företagare.

På kvällen avnjöt företagarna en god middag och efter det spelade ”The Rockarounds” med Micke Finell och Ingemar Dunker. Per Persson, sångare från tidigare Persons Pack fick trötta företagare på fötter för dans till nattens sena timme.