Hela 82 procent av Gävleborgs småföretag uppger att det finns goda expansionsutsikter på sikt, vilket är den näst högsta noteringen i riket.

- Småföretagarkonjunkturen i länet är förbättrad med svagare än i riket i övrigt. Länets småföretag börjar dock varva upp och drygt 8 av 10 ser goda expansionsmöjligheter säger Thomas Wanke, Företagarna Gävleborg.

Småföretagskonjunkturen i Gävleborg är svagare än i riket trots en märkbar förbättring under det senaste halvåret.

Sysselsättningstillväxten i länet är fortsatt betydligt svagare än i riket i genomsnitt. Endast 21 % uppger att de nyanställt det senaste året. Bättre orderingång och stigande omsättning medför dock att industrin nu räknar med att börja nyanställa, och att sysselsättningsökningen i tjänstesektorn fortsätter.

Det främsta tillväxthindret är den svaga efterfrågan (25 %), följt av arbetskostnaden (21 %) och brist på arbetskraft (19 %).

Förväntningarna inför det kommande året tyder på att uppgången nu verkligen tar fart. Hela 82 procent av Gävleborgs småföretag uppger att det finns goda expansionsutsikter på sikt, vilket är den näst högsta noteringen i riket.

Läs mer på http://www.foretagarna.se