Vem är Sveriges snabbaste bokförare 2009?

Premiärupplagan av Bokförings-SM (2007) vanns av hypersnabbe Jonas Ödklint från Huddinge. 2008 tävlade han igen och vann även då. God två var Eva Virdi från Sollentuna. Båda dessa tävlanden finns med i startlistan när SM i Bokföring 2009 arrangeras, liksom många andra snabba och duktiga bokförare från olika orter och firmor i Sverige. Förra året var 30 personer anmälda, hur många som kommer till startfältet i år är i dagsläget inte klart.

SM i Bokföring hålls i samband med Eget Företag-mässan på Stockholmsmässan i Älvsjö torsdagen 15 oktober. Tävlingen är öppen för alla och deltagande är kostnadsfritt. Tävlingen går ut på att så snabbt som möjligt kontera ett antal verifikationer (felkonteringar ger förstås tidstillägg). Publiken kan följa finalerna på storbildsskärm, de expertkommenteras också.

Vinnaren belönas med 10 000 kr, tvåan med 5 000 kr och trean med 3 000 kr.

Tävlingsreglerna i korthet:
Tävlingsform:
Kval därefter utslagningsheat (cup-form) fram till finalen och det avgörandet.
Kvalomgångarna sker i speciell tävlingslokal utan publik.
Tävlingsmoment:
På plats vid tangentbordet tilldelas de tävlande varsin upp och nervänd bunt med verifikationer. På startsignalen får tävlandena vända på bunten och börja bokföra. Domaren noterar tid och resultat.
Bokföringsprogram:
De tävlande bokför i BLA Bokföring (en del av BL Administration). Samtliga tävlande får ett program att bekanta sig med, i god tid före tävlingen.
Kontoplan:
BAS 2009
Domare:
Benny Wedberg från SRF - Sveriges Redovisningskonsulters Förbund.

Kontaktperson hos Björn Lundén Information AB: Pål Carlsson, pc@blinfo.se, 070-636 2796