Hedvigs Trädgård satsar på sköna upplevelser i grön miljö. Och i höst blir det sinnesro i växthuset!
Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan påverkas av miljön runtomkring oss. Hjärnan blir lätt trött och överbelastad i en stadsmiljö med många intryck. Grönska och vatten däremot har en lugnande och återhämtande effekt på hjärnan. Där har du förklaringen till varför du blir på så bra humör när du kliver in genom dörrarna till charmiga Hedvigs Trädgård på Bergsgatan i Gävle. Blommor i regnbågens alla färger, växter och örter, buskar och träd får oss helt enkelt att må bra.
Hedvigs Trädgård brukar anlita hälsokonsult Ewa Röjestål på Helhetspraktiken, i olika sammanhang, hon leder bland annat kurser i Qi gong och kurser i Meditation och mental avslappning – i växthuset!
- I växthuset, under trädkronan vid guldfiskdammen, där vattnet porlar, förstärks upplevelsen av ett energiladdande Qi gong-pass eller en meditation. Kursdeltagarna är helt lyriska över den vackra miljön, särskilt på vintern när det är mörkt och kallt ute uppskattar de att det är så grönt och skönt här inne, berättar Ewa Röjestål.
Qi gong är mjuka rörelser som stärker kroppen. Qi gong är särskilt bra för personer som har besvär med lederna eftersom rörelserna ”smörjer” lederna, ungefär som du smörjer ett gnisslande gångjärn. I Kina används Qi gong sida vid sida med västerländsk läkarvetenskap för att lindra sjukdomar och rehabilitera skador.
Nytt för i höst på Hedvigs Trädgård är Qi gong-kurser på dagtid för pensionärer och daglediga. Annars hålls kurserna kvällstid.
Kurserna i meditation och mental avslappning på Hedvigs Trädgård brukar också vara populära, eftersom det är så mycket lättare att komma ner i varv och slappna av i ett växthus än i en vanlig lokal. Meditation är ett sätt att vila hjärnan - en bra hjälp till återhämtning i den hektiska och stressiga tid vi lever i idag. En skön upplevelse i en grön miljö.

Vill du veta mer om grön hälsa? Gå in på:
http://www.hedvigstradgard.com
http://www.helhetspraktiken.se