De flesta av oss har blivit exponerade och utsatta för denna aggressiva form, som påverkar nervsystemet och upplevs som ett fullständigt övertagande av ens medvetenhet.

Jag talar om telefonsäljare. Sjukdomen eller syndromet vi utsätts för är mundiarré. Med manuskript framför ögonen nöter de säljklyschor övertalningsteknik och omvänd psykologi för att få oss att köpa. De ställer frågor där du tvingas säga ja flera gånger. De vill få dig att känna att du behöver varan eller tjänsten de tillhandahåller.

Hur känns det? Att bli hjärntvättad och när fakturan kommer är summan alltid större än överenskommet. Det viktigaste att komma ihåg är att lyssna till vad de utelämnar. Vad är det de INTE säger.

Tyvärr är det flera än telefonsäljare som drabbas av mundiarré. Som ny i en roll som säljare av produkt eller tjänst är det lätt att prata om det som säljs. Du kan allt in i minsta detalj. Personen som utsätts för hinken med kallvatten upplever det som: En hink kallvatten. Inom MLM, multi-level-marketing, är det vanligt att man pratar ihjäl prospekt. Flertalet skräms bort. Här kommer hemligheten jag talade om. Är ni beredda?

Se dig själv i spegeln. Du har en mun. Som pratar. Du har TVÅ öron. Som kan lyssna. Alltså borde du kunna lyssna dubbelt så bra som att prata. Det är knepet. Lyssna till vad prospektet har att säga!
Lyssna, lyssna, lyssna. Vad är det de säger egentligen? Där i ligger nyckeln som öppnar till ett sälj. Nu vet du vad prospektet/kunden behöver och har lättare att anpassa konversationen.

Nästa gång en telefonsäljare ringer, ge honom eller henne tipset så har du gjort något gott till en medmänniska.