1. Vad anser ni utifrån er yrkesroll att man bör tänka på avseende säkerheten i hemmet?
Erik; Säkerhet är ett brett begrepp idag och det är beroende på vem som är betraktaren. Vi har ju alla olika värderingar i olika skeenden i livet. Från att du vill ge trygghet åt din första cykel eller annan ägodel som du köpt för dina första besparingar till att du vill visa omsorg åt din familj och sätter det i första rummet vad gäller inbrottskydd och brandförebyggande åtgärder, för att sedan kanske lägga extra kraft på din och dina livskamraters trygghet och hälsa.
Anders; Via Stöldskyddsföreningen kan man själv som privatperson få information som inte är part i målet då de har koll på all statistik om vad som händer i vårt avlånga land. 
 
2. Vad anser du att man bör vidta för åtgärder utifrån detta?
Erik; Jag anser att man skall nyttja sunt förnuft och att anlita experter när du behöver assistans, se till att få en behovsanalys för att skaffa en installation som är anpassad till just dina behov vare sig det rör sig om mekaniska eller elektroniska installationer. Jag står också för att anlita certifierade företag som har en historik och kommer att finnas kvar på er lokala marknad för att garantera servicen. "Se ditt hem med en inkräktares ögon" - var är den svaga punkten på din fastighet. I stort sett alla poliser vi arbetar ihop med under åren säger samma sak, se till att ha godkända lås och komplettera med brytförsvårande beslag som första insats därefter komplettera med larm. Du vill ju se till att inkräktaren inte tar sig in i ditt privata hem och ett larm berättar ju bara att de är inne.
Anders; Stöldskyddsföreningen rekommenderar att man satsar på ett mekaniskt skalskydd i första skedet, "Mota Olle vid grind ", så att buset får slita för att komma in i just ditt boende.
 
3. Har du något råd och tips att dela med dig av som ökar säkerheten i hemmet?
Erik; En aktiv grannsamverkan, bra belysning samt fungerande säkerhetsinstallationer är den bästa lösningen för en tryggare framtid för dig, dina familj och din fastighet.
Anders; Satsa på ett bra brytskydd på altandörr, dörrar som är skumt placerade bör ha låsbara handtag, lås bör inte gå att öppna med ett vred från insidan. Sist men inte minst, se till att du är trygg med dina nycklar. Har du tagit över gamla nycklar när du köpte ditt hus och är de kopieringsskyddade? 


Har du som läsare några tips och råd eller nyheter från er verksamhet så publicera dem gärna direkt på http://www.gestrikemagasinet.se
eller på nyhetstjänsten http://www.svenskpress.se