Idrottsföreningen i Forsbacka är mycket aktiv och engagerar många av bygdens invånare på olika sätt. För att finansiera sin verksamhet så driver de idag bland annat bilbingo och dansbana. Det är på den vackert belägna dansbanan på Laduholmen i Storsjön som de traditionella ”Ladisdanserna” arrangeras sommartid. Här ser föreningens eldsjälar möjlighet att utveckla sin verksamhet tillsammans med andra i bygden. En del i denna satsning är att utrusta dansbanan med ett flexibelt tak:

-Vi har ju redan det mesta som behövs för att arrangera lyckade danser på Laduholmen, men utan tak är vi väldigt sårbara för dåligt väder. Många drar sig för att åka till öppna dansbanor om det finns risk för regn. Med vårt nya flexibla tak över dansbanan vågar vi satsa på att ta hit populära band som lockar fler besökare, säger Lena Holm, ordförande för Forsbacka IK.

Taket har varit ett önskemål under många år men det har inte funnits någon finansiering, den löstes nu genom Leader Gästrikebygden som delade ut en symbolisk check på 157 500kronor i samband med sommarens första Ladisdans. Leader Gästrikebygden är en ideell förening som åren 2009-2013 fördelar totalt 18,2 miljoner kronor till samverkansprojekt som utvecklar landsbygden i Gästrikland. Föreningen Forsbacka IK satsar dessutom själva såväl pengar som ideell arbetstid i projektet och samarbetar med andra organisationer i Forsbackatrakten för att bygden ska få största möjliga nytta av projektet:

- Vi kommer att diskutera med skolan och Unga örnar i Forsbacka för att se hur vi tillsammans kan vårda och hitta nya användningsområden för dansbanan. Dessutom har vi planer på att samarbeta med olika entreprenörer och organisationer från andra orter för att tillsammans skapa arrangemang som lockar fler besökare till Forsbacka. Och fler besökare ger ju mer inkomster både till vår idrottsverksamhet men också till andra i bygden, avslutar Lena Holm.

Läs mer om möjligheterna med Leader på http://www.leadergastrikebygden.se