Med eldrift och fyra säten är e-up! insteget till ett nytt, innovativt bilkoncept. Det handlar om en bil för vardagsbruk i stadstrafik, samtidigt som den är idealisk för pendling eller som en innovativ andrabil. Den klarar sträckor på upp till 160 km och kan laddas upp till 80 procent av sin kapacitet på så kort tid som 30 minuter.

e-up! förbrukar endast 11,7 kWh el per 100 km – vilket gör den till ny världsmästare i energieffektivitet. Om vi räknar med en genomsnittlig elkostnad på 1 krona/kWh, kostar det endast cirka 12 kronor att köra 100 km med e-up!. Elmotorn utvecklar en effekt på 82 hk (60 kW) och levererar redan från start ett vridmoment på 210 Nm.

Litium-jon-batteriet sitter integrerat under baksätet och påverkar inte utrymmet för passagerare och bagage. Det har en total kapacitet på 18,7 kWh, vilket betyder att e-up! klarar att köras i upp till 160 km (enligt den europeiska körcykeln NEDC) på en enda laddning.

Den stora fördelen med att köra elbil är att det i princip inte släpps ut någon koldioxid alls i naturen, förutsatt att man laddar bilen med förnybar el. Dessutom blir driftskostnaderna låga.

- Genom ett unikt samarbetsavtal med vindkraftsbolaget O2 lanseras e-up! med en helt ny typ av elavtal. Elavtalet kallas "Volkswagen Blue Power” och innebär att elen kommer från ett vindkraftverk på Fallåsberget i Ockelbo. Och körs då bilen i Gävle med omnejd betyder det att e-up kommer drivas av lokalproducerad förnybar el, säger Mats Öhman, försäljningschef på Bilmetro i Gävle.

Bilen lanseras på den svenska marknaden vid månadsskiftet november/december och kommer att kosta från ca 266 000 kronor (exklusive supermiljöbilspremie).

För mer information om Volkswagen e-up! kontakta:
Bilmetro, Mats Öhman, tel 026-65 71 25

Läs hela pressmeddelandet på: http://www.bilmetro.se/eup