Känslan av otrygghet och osäkerhet kan ibland vara överväldigande. Vi är genetiskt programmerade att stå emot förändring, även om det skulle kunna vara till fördel för oss. Det kan liknas vid homeostasis, där kroppen strävar efter balans i kroppens olika system. Vi strävar också efter balans i livet. Kroppen har i sin strävan efter balans kanske korrigerat för felbelastning eller skador och därmed ”rättat” till balansen. En kiropraktor rätar ut ryggen till den riktiga hållningen. Vi kanske tar ett kosttillskott för att balansera upp andra saker, men hur är det ställt egentligen?

Är det en förändring som måste till? Du vet att det kommer kosta energi att utsätta dig för den rädslan, stressen och smärtan. Tänk om det inte blir något bättre? Vad ska alla andra säga? Det går nog över. Så fort tanken att något måste göras kommer, så sätter medvetandet igång en kaskad av försvarsmekanismer för att få dig att stanna kvar i den trygga bubbla du är i.

Botemedlet mot rädsla är kunskap. Det är vaccinet som trubbar ditt medvetandes krig mot förändring. Lärande gör att du får förståelse för de mekanismer som orsakar ditt mående och presenterar en väg ut. Du ska också vända dig till en mer kraftfull källa hos dig. Ditt undermedvetna. Det är där du har din programmering. Utsätt ditt undermedvetna med nya impulser och lär det nya vanor. Det tar tre veckor för en ny vana att fästa. Det gäller att vara konsekvent och dagligen mata det undermedvetna med sådant du hellre vill se hos dig själv.

Utvecklingen går i en rasande fart.. Många väljer att stanna kvar i det välkända, och det är ok om de är nöjda med det. Ni som vill göra en förändring, tveka aldrig i ert arbete. Det finns inget ”försöka”. Det finns bara göra eller låta bli.