Kommunikationsföretaget Appelberg hänvisade i en artikel nyligen om hur du hanterar din sida för att få maximal effekt.

Enligt Jan Rezab, vd för analysföretaget Candytech/Socialbakers som för statistik över Facebook, kan hanteringen av en Facebook-sida vara ett heltidsjobb – precis som all annan marknadsföring. Han rekommenderar de flesta varumärken att posta cirka 5-10 inlägg i veckan.

– Att skriva inlägg och uppdatera företagets status behöver inte ett heltidsjobb i sig, utan avgörande är antalet fans, säger han på socialbakers.com.

Hur kommunicerar företaget med dem? Hur besvaras frågor som uppstår? En handfull fans går oftast att chatta med medan 10 000 kräver en mer omfattande kommunikationsapparat. Oavsett bör du ta dig tid att svara. Så i det senare fallet är det ett heltidsarbete, möjligen för fler än bara en person, menar Jan Rezab.

Så när är det dags att anställa en särskild person som hanterar företagets Facebook-sida på heltid? Enligt Candytech/Socialbakers finns ingen exakt vetenskap, bara god praxis.

Det finns företag som har 10 000 fans och en heltidsanställd som sköter sidan. I andra fall finns företag med 100 000 fans, som kräver ett team om tre personer som arbetar heltid. AT & T som är en av världens största teleoperatörer har en dygnet runt-kundtjänst och personal som ägnar sig åt Facebook hela dagarna.

– AT & T visar ett fantastiskt engagemang för Facebook som kommunikationskanal. Fler företag borde hantera Facebook så. Särskilt om ditt företag kommunicerar B2B, då är sociala medier en viktig kanal som kan generera stora affärer, säger Jan Rezab på socialbakers.com.

Sammanfattningsvis bör således ni som ansvarar för ert företags marknadskommunikation inte vara för snabba med att publicera en sida på Facebook och därigenom göra ett undermåligt arbete avseende sociala medier. Däremot bör ni raskt sätta er ner och ta fram en strategi och utarbeta en plan för er marknadskommunikation. Eller skall ni vänta och se hur era konkurrenter gör först?

Källa: Socialbakers
Artikeln i sin helhet:
http://www.appelberg.com/sa-far-foretaget-ut-mest-av-facebook