2 portioner
● ca 300 g putsad rostasfilé
● lite olja till stekning
● 2 krm svartpeppar
● en nypa salt
● ca 50 g mozzarellaost, skivad
● 4–6 körsbärstomater
● 1 tunt skivad salladslök
● 1/2 dl röd paprika, tunt skivad
● några blad färsk spenat
● några blad färsk basilika
● 1 ctsk citronsaft
● 3 tsk olivolja av bra kvalitet
Garnityr:
● svarta oliver med kärnor
Tillbehör:
● ugnsstekta potatisklyftor eller annan potatis

Sätt ugnen på 200 grader. Stek den hela rostasfilén i en het stekpanna med lite olja. Krydda den med svartpeppar och salt. Se till att filén får stekyta runt om. Ta rostasfilén ur pannan. Skär den i fyra mindre bitar och placera dem i en ugnssäker form. Stek köttet färdigt i ugnen, cirka 20 minuter till, lite beroende på köttets tjocklek. Placera bitar av mozzarella över köttet de sista fem minuterna så osten lagom hinner smälta. Blanda tomater, salladslök, paprika, spenat och basilika i skål. Pressa över lite citronsaft, droppa i lite olivolja och avsluta med en nypa salt. Rör om. Placera portionsbitar med rostasfilé och smält mozzarella på serveringstallrikar. Toppa med rikligt av den röd-gröna salladen. Servera allt med oliver och potatis.

Recept från ICA-kuriren
Matskribent: Tobias Holmberg