För 10 år sedan etablerade Proffice kontor i Gävle, vilket var anledningen till att man bjöd in kunder och partners för att fira jubileet den 5 mars med en bit mat. Rekryteringschef Petter Lundgren hälsade gästerna välkomna med landshövding Barbro Holmberg i spetsen. Petter är rekryteringschef för Proffice kontor i Norrland, från Gävle-Falun och norrut. På Proffice känner man av en stark tillväxt. Sandvik, Outokompu med flera företag inom basindustrin går bra just nu. De drar också med sig många små och medelstora företag, som liksom kommuner och landsting behöver hjälp med rekrytering och bemanning.
Efter maten var det paneldebatt med landshövding Barbro Holmberg, Pontus Andersson, platschef på Ericsson i Gävle, samt Göran Arnell, kommunchef i Gävle. Göran har ett förflutet på Proffice, dels som rekryteringschef i Gävle och som VD. Kennet Lutti, chefredaktör på Arbetarbladet, ledde debatten som bland annat handlade om problemen med att locka kvalificerad arbetskraft till regionen.
Panelen var enig om att vi i Gävle har mycket att erbjuda dem som flyttar hit. Bra skolor, tillgång till byggbar mark för både bostäder och företag, tillgång till lokaler och inte minst ett rikt och väl utvecklat frilufts- och kulturliv.
Det låter som om vi får tillfälle att uppleva fler jubileer hos Proffice i Gävle!