Den 20 februari anordnas Ung Företagsamhet årets regionala mässa på Läkerol Arena Gävle där en jury kommer att ta fram 10 finalister som får representera Gävleborg i SM för UF-företagare i Stockholm den 26-27 maj. Dessa tio bjuds dessutom in och kommer att presenteras på effect+dagen. Där får de presentera sitt företag i tre minuter vardera för att sedan grillas av regionala drakar i effect+nästet, efter förebilden Draknästet som gått på TV. Initiativtagare är Nalle Rydstrand, verksamhetsansvarig på affärsnätverket effect plus+ och den här delen av programmet sker i samarbete med Ung Företagsamhet Gävleborg.
Juryn består av sju stycken företag och organisationer fördelar en vinstpott på 35.000:- till de tre UF-företag som de anser ha bäst affärsidé och kan presentera detta på bästa sätt.

Alla tio UF-företag visar upp sina produkter under dagen tillsammans med de andra utställarna i Business loungen. Dessutom erbjuds de coachning inför SM-tävlingen i både marknadsföring och presentationsteknik. effect+dagen är ett av de tre stora arrangemang som affärsnätverket effect plus+ anordnar årligen.

– Jag ser UF som en fantastisk möjlighet för ungdomarna att utveckla sig och sitt affärstänkande. Det är verkligen spännande att följa UF och dess verksamhet på nära håll. Det är ett privilegium att få delta som jury åt dessa fantastiska UF-företagare och få se alla idérika affärsidéer, utmaningar och engagemang ungdomarna har att lyckas med.
Ida Andersson, Tf. Enhetschef/Näringslivsutvecklare, Gävle kommun

– Syftet för mig att bidra är att ge stimulans till ungdomar för att skapa tillväxt och livskvalitet i vår region. Tänk att få vara med och förstärka attraktionskraften hos unga och inte minst bidra till att öka antalet företag och företagare i länet.
Elisabeth Mereborg, Företagschef Gävle, Swedbank AB

– För oss på PwC så känns det naturligt och viktigt att på detta sätt kunna vara med och skapa relationer med nästa generations företagare och på detta sätt vara med att ge ett bidrag till ett väl fungerande företagande.
Inger Wicksell, Auktoriserad redovisningskonsult, PwC

– Det är ett privilegium att få vara med och se ungdomars driv och hur utvecklingen blir affärsmässig samt lönsam. Syftet för mig är att få bidra med kunskap och spetskompetens inom lönsamhet och utveckling av företag och att då få ge tips och råd till ungdomar med högt driv är oerhört kul och stimulerande.
Marie Berglund, Elite Grand Hotel Gävle

Drakarna dvs juryn är:
Pekka Seitola, Fyra Linjer Teknik AB
Marie Berglund, Elite Grand Hotel
Ida Andersson, Gävle kommun
Per-Arne Wikström, Högskolan i Gävle
Elisabeth Mereborg, Swedbank
Inger Wicksell, PWC
Håkan Jönsson, Gävle Energi AB


Företag som erbjuds plats på effect+dagen är:
1 och 2 i tävlingen Bästa UF företag
1 och 2 i tävlingen Bästa Vara
1 och 2 i tävlingen Bästa Tjänst
1 i tävlingen Bästa Produktutveckling
1 i tävlingen Bästa Hantverk
1 i tävlingen Hållbart företagande
1 i tävlingen Bästa Säljare.

Om något UF-företag skulle i de ovanstående tävlingarna vara representerad två gånger inträder följande ersättare i nämnd turordning:
1 i tävlingen Bästa Monter
1 i tävlingen Bästa Webb
1 i tävlingen Bästa Affärsplan
1 i tävlingen Bästa Logotype

Bildtext: Fr.v Pekka Seitola, Fyra Linjer Teknik AB, Marie Berglund, Elite Grand Hotel, Elisabeth Mereborg, Swedbank, Ida Andersson, Gävle kommun och Per-Arne Wikström, Högskolan i Gävle. Saknas på bilden gör Inger Wicksell, PwC och Håkan Jönsson, Gävle Energi AB.