En livskris kan uppstå vid en nära anhörigs bortgång, en separation, en uppsägning eller ett besked om en svår sjukdom etc.

Här görs fakta om krishantering och krispsykologi tillgänglig för alla som har önskan och möjligheten att lära sig vad kris är, hur en kris kan påverka den som drabbas och vad som gör att vi människor reagerar på vårt unika sätt.

Johan De Farfalla, Projektledare på Västerbergs: - Head On Metoden är till för alla som vill ha mer kunskap i praktisk krishantering. Metoden är ett viktigt redskap både för hjälparen i mötet med den drabbade, och för den drabbade att förstå sig själv, sina känslor och reaktioner.

Gun-Marie Edwardsson, kursansvarig: - Deltagarna kommer att påverkas individuellt, beroende på vad var och en har med sig av livserfarenhet. Det finns inte något som är rätt eller fel. - En del av materialet kan väcka starka känslor inom en och då är det värdefullt att man ger sig själv tid att landa och smälta det som har dykt upp, förklarar Gun-Marie.

Head On Metoden består av en byggsats med klossar, cirklar och trianglar, som är en grundläggande struktur, för att du på ett praktiskt sätt ska kunna ta del av något som du säkert redan har stor kännedom om, nämligen dig själv.

Regina Birkehorn, känd för sin tillämpade forskning i ämnet, har skapat och utvecklat den patenterade Head On Metoden. Kursen bygger på hennes fjärde bok i ämnet: Krishanteringens ABC.

Kursen vänder sig till arbetsgrupper som vill lära sej praktisk jordnära krishantering för vardagsbehov. Tidsåtgången är en dag per vecka i fem veckor, men kan anpassas efter varje arbetsgrupps önskemål.

För mer information kontakta oss
Västerbergs Folkhögskola 0290-34040
http://www.lg.se/vasterberg Gun-Marie Edwardsson, kursansvarig
073-9844500.