- Vi såg möjligheterna ett bli effektivare genom att Gävleregionen knyts ihop med Stockholm och Västerås vilket ger samordningseffekter när det gäller försäljning och montage, säger Per Wetterdahl, VD vid Hörmann Svenska AB.
Det finns många aktörer i branschen men Per Wetterdahl tycker att det är bra med konkurrens eftersom den sporrar till att bli bättre.
- Det gäller att ha bra produkter och då är det detaljkvaliteten som avgör, säger Per Wetterdahl. Vi spar inte på materialet, kvalitet är nyckelord inom företaget.
Tack vare stordriftsfördelarna kostar bra kvalitet inte lika mycket som hos mindre konkurrenter.
Porthusets tidigare ägare Christer Skoglund och Erik Cederstrand jobbar vidare inom Hörmann på region Gävle-Dala.
- Kändes som att konkurrenssituationen och kundernas ökande krav på resurser gjorde att det kändes helt rätt, säger Christer Skoglund, regionchef.
Hörmann grundades i Tyskland av August Hörmann för nästan 75 år sedan (jubileum i år) och det är fortfarande ett familjeägt företag som nu drivs av tredje och fjärde generationen. Företaget har också tillverkning i andra länder, bland annat Kina och USA, och omsätter över 10 miljarder kr med över 6000 anställda
- Det är en fördel att moderbolaget är privatägt och inte börsnoterat vilket gör att man satsar långsiktigt med produkter med hög kvalitet, säger Per Wetterdahl.