Senast 2006 var Bimbo Boy väldigt nära att komma med i Melodifestivalen med den kitschiga discolåten "Drama Queen", skriven av honom själv och hitmakaren Anders Dannvik . Låten föll på mållinjen men lyckades ändå bli en mindre klubbhit både i Europa och USA.

Den nya singeln "Boy Loves Boy" är en skön blandning av disco, pop, dance och synthpop, allt inspirerat av 80-talsartister som Lili & Susie , Samantha Fox , Sabrina , Ankie Bagger och Kylie Minogue .

Låten är skriven av Bimbo Boy själv tillsammans med låtskrivartrion Larry Forsberg , Lennart Wastesson och Sven-Inge Sjöberg . Trion har redan stor erfarenhet av musikskapande och har skrivit Melodifestivalsklassiker som "Crazy In Love" med Jill Johnson och "La Dolce Vita" med After Dark .

Bimbo Boy har fått extra stor uppmärksamhet för sina låttexter som ofta har ett homosexuellt tema. Han är själv öppet homosexuell och säger sig vilja göra världen mer öppen och kärleksfull med hjälp av sin musik. Texten till "Boy Loves Boy" handlar om homosexuell kärlek och rätten att få älska vem man vill.

Viktiga och ibland provocerande texter blandat med Bimbo Boys unika sångröst och ett elektroniskt discosound är en perfekt kombination! På den nya singeln finns även unika remixar med. Den första är producerad av den svenska italodiscogruppen Vision Talk , som har gett låten ett extremt 80-talsdoftande sound.

Den andra remixen är en "skitig fransk houseremix" gjord av ingen mindre än electrogurun Håkan Lidbo . Han ligger bland annat bakom låtarna till den populära gruppen Pay TV som har medverkat i Melodifestivalen två gånger och som dessutom råkar vara en av Bimbo Boys favoritgrupper.

Det råder inget tvivel om att Bimbo Boy har det som krävs för att locka folk till dansgolvet! "Boy Loves Boy" finns redan nu ute och lanseras dessutom på ett väldigt modernt sätt. MP3-singeln går nämligen att ladda ner helt GRATIS på Bimbo Boys officiella hemsida!

Bimbo Boy och hans kollegor vill uppmana alla som laddar ner låtarna att skicka dem vidare till sina vänner. Allt för att nå ut till så många som möjligt med denna sköna och viktiga partymusik. Missa inte "Boy Loves Boy" och alla andra sköna Bimbo Boy-låtar på hemsidan:
http://www.bimboboy.com


Med vänliga hälsningar

Claes Svedberg

http://www.bimboboy.com
http://www.myspace.com/thebimboboy
http://www.lastfm.se/music/Bimbo+Boy
http://www.csmab.com