Hofors kommun har sedan ett år tillbaka drivit ett projekt som syftar till ökad tillgänglighet, högre rättssäkerhet, snabbare och effektivare informations-, ärende- och dokumenthantering.
Projektet, som efter en intern tävling, döpts till ”Digidok”, genomförs med tanke på medborgarnas och företagens behov av effektiv hantering och insyn, men också för att effektivisera vår egen interna verksamhet.

Under våren har medarbetare från alla verksamheter medverkat till att ta fram ett fullödigt underlag, som slutligen utmynnat i en upphandling av ett nytt, modernt verktyg som högst påtagligt kommer att förenkla och snabba upp processerna kring hanteringen av information, dokument och ärenden.

Hofors kommun är inte först med att införa ett verktyg av den här sorten. Det som gör oss unika är att vi involverat alla verksamheter och att vi tillsammans kommer att skapa gemensamma processer som vi alla kommer att hålla oss till.

Tillsammans med den nya leverantören, genomförs den 22 augusti en demonstration av det nya verktyget för vår personal i Folkets Hus i Hofors. Detta datum blir också startpunkten för införandefasen, där våra medarbetare ska lära sig att hantera det nya verktyget och tillsammans anpassa strukturerna till Hofors kommuns behov.

Jag är mycket nöjd med arbetet så här långt och kan inte annat än berömma våra anställda som visat stort engagemang och verkligen bidragit med sina kunskaper för att det här ska bli bra.
Jag vill också särskilt nämna vår IT-strateg Kurt Christiansson och vår kommunsekreterare Kristina Jansson, som tillsammans har varit utmärkta interna projektledare.

Ett sådant här arbete kan inte ge resultat om inte alla arbetar mot samma mål, något som man verkligen gjort i våra verksamheter.

Jag har en stark känsla av förväntan och spänning när vi nu startar införandet och genomförandet, och jag hoppas att det fysiska papperets dagar är räknade…..

För mer information kan man kontakta
Kurt Christiansson (tekniska frågor), 070-289 92 01, eller
Kristina Jansson (verksamhetsfrågor), 070-414 13 31