- Det känns jättebra att vi kommit överens med Ove om det här så att vi får ta del av hans breda kunskaper inom ishockey, både tekniskt och taktiskt, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs. Ove Molin besitter ett enormt kunnande och mycket rutin som kommer att ge våra yngre killar ett fantastiskt stöd i sin utveckling.

Ove Molin har redan i två säsonger varit assisterande tränare i Brynäs U16, rollen som talangutvecklare är i det nystartade projektet ”Morgondagens Brynäsare”. ”Morgondagens Brynäsare” är ett talangutvecklingsprogram i Brynäs regi för unga lovande spelare som ännu inte är mogen att ta steget upp till A-laget, men som har potential att bli A-lagsspelare. Istället för A-lagskontrakt erbjuds de ett talangkontrakt. Med talangkontrakten kan spelarna fortsätta sin utveckling i Brynäs, t ex genom utlåning till annan klubb. Som talangutvecklare kommer Ove Molin att ha kontinuerlig kontakt med spelarna och följa deras utveckling på nära håll. Han kommer dessutom att bli ansvarig för att driva projektet framåt. Målet för projektet är att ha 9-12 spelare på talangkontrakt under en treårscykel. I rollen som talangutvecklare kommer Ove Molin även att ha specifika träningspass med ungdomsspelarna i Brynäs organisation.
– Jag står ofta på sidan, och tittar på både pojklags- och juniorhockey, och jag har alltid känt att det här vill jag hålla på med, säger Ove Molin. Jag har också gjort det, men på ideell basis. Nu får jag göra det på heltid, och det känns verkligen jättebra. Jag får dessutom göra det i Brynäs som ligger långt fram i ungdoms- och juniorhockeyn. Jag har gjort en resa som få har gjort, och hoppas och tror att jag har saker att bidra med till de här yngre spelarna i deras utveckling. Det känns verkligen jättekul och jag ser fram mot det otroligt mycket.