Den 16 mars hölls årets Öppet Hus på Kryddstigen med hela huset fyllt av leverantörer, bland annat från Gunnebo (lyftredskap), Scando (stegar), Mobil (oljor och kemikalier), Aríens (snöslungor), Lennartsfors (Järnhästen dragredskap), Flagmore (flaggstänger) Stihl (skog och trädgård) med flera.
Lennart Melin på Gardena (bevattning och redskap) har haft Erik som kund i över 20 år och varit med på många Öppet Hus!
- Erik är en viktig kund för oss eftersom Gävle är en trädgårdsstad, säger Lennart.
Gävle en trädgårdsstad – det låter intressant!
En annan som känt Erik Pettersson i många år är Knut Karlsson med Lennartsfors Järnhästen, som används i skogen för att dra fram timmer eller storvilt.
- Det är ett enkelt att samarbeta med Erik, rak information båda vägarna, säger Knut.
En annan veteran hos Petterssons är Martin Eklund på Duell, som levererar bland annat reservdelar och tillbehör till snöskotrar, trädgårdsmaskiner och marina maskiner. Martin har varit med på Öppet Hus i ett tiotal år.
- Erik är ett fenomen med sitt engagemang och sin ordning och reda, säger Martin. Petterssons är ett unikt företag!
Erik Pettersson själv tar uppståndelsen med ro. Företaget flyttade till Kryddstigen i slutet av 70-talet och var ett av de första företagen där. Erik engagerade sig tidigt i Kryddstigens företagarförening och har varit ordförande i många år. Årets Öppet Hus är det 18:e i ordningen!
- Det var en av leverantörerna som kom med förslaget och jag nappade direkt, säger Erik. Många av våra kunder passar på att komma hit och få goda råd av leverantörernas specialister.
Måste avsluta med att berätta att jag redan på 60-talet blev kund hos Petterssons Mekaniska, som då höll till på det gamla Öster. Erik såg till att vår gamla Ford Taunus hölls vid liv och sen har det rullat på, kan man säga!