5 års nybilsgaranti motsvarar ca 10 000 mil. De första 2 åren gäller garantin vid obegränsat antal mil. Nybilsgarantin innebär att man är garanterad reparation och byte av delar för sin nya bil kostnadsfritt av en auktoriserad Opelverkstad. Garantin omfattar inte normalt slitage. Den gäller inte om felet har orsakats av yttre mekanisk eller kemisk påverkan, felaktig hantering av bilen, reparation av tredje part, modifieringar som inte godkänts av Opel eller missade kontroller.
För att göra en garantireparation tar man med sin servicebok med nybilsgarantin och Opels internationella servicecertifikat till en auktoriserad Opelverkstad.

– Garantin följer med bilen och gäller även om du säljer den vidare, förutsatt att bilen servas och alla nödvändiga besiktningar sker enligt servicehandboken, berättar Christer Eriksson, VD Eriksson Bilteam i Gävle som är återförsäljare av bland annat Opel.
– Det är en nyhet som gläder oss och självklart är det en mycket bra konkurrensfördel på nybilsmarknaden, avslutar Christer.