Mötet arrangeras av SOF i samarbete med Onkologkliniken vid Gävle sjukhus. Mötet samlar cirka 300 personer som arbetar inom cancervården. Framför allt vänder sig mötet till onkologer och andra läkare som behandlar cancer.

– Mötet förmedlar kunskap om nya behandlingar som kan hjälpa dem som drabbats av cancer, men även andra aspekter som tex vårdkvalitet, hälsoekonomi och organisationsfrågor finns oftast med på programmet.

– Mötet är en viktig del av cancersjukvårdens ständiga strävan efter allt bättre resultat i form av ökad överlevnad samt god livskvalitet för dem som drabbas, säger Johan Ahlgren verksamhetschef på onkologen i Gävle. Det känns som ett stort förtroende att få stå som värd för 2012 års möte. Vi kommer att jobba hårt för att mötet ska bli intressant och mångsidigt och vi ser också mötet som en stor chans att sätta cancersjukvården i Gävleborg på kartan samt att få visa upp vår stad.

Elisabeth Hugg på Gävle Convention Bureau glädjer sig också över att mötet förlagts till Gävle.

– Värdskap för den här typen av möten har stor betydelse för utvecklingen av en enskild verksamhet och sätter fokus på viktiga frågor men stärker också bilden av Landstinget och Gävle som en attraktiv ort att verka och leva i.

Kongressen beräknas tillföra Gävle cirka två och en halv miljon kronor i omsättning.