Tusentals väntas ta Tidernas väg till Ockelbo för Tidernas fest den 19 juni. När herr Daniel Westling som han tituleras i vissa kretsar, eller Westlings pöjk som han kallas i andra, blir prins är det en historisk sannsaga.
Och som sig bör vid ett sagobröllop blir det champagne, överdådig mat och artister – och som sig bör när Ockelbo firar sker det i det gröna.
Navet för firandet i Ockelbo blir därför Wij Trädgårdar under hela dagen och Plan, som Folkets Park kallas, på kvällen.

Låt oss ta det från början:
Redan klockan 07.00 startar Sveriges Radio direktsändningar från Ockelbo. Klassiska programmen ’Ring så spelar vi’ och ’Melodikrysset’ tar på sig bröllopskläderna och sprider feststämning från Ockelbo.
Mellan 08.00 och 09.00 blir det blomplockning på blomsterängen och alla som får ihop en bukett, ja, de får sedan äta gemensam bröllopsfrukost i Herrgårdsplan.
I Ockelbo kyrka spelar under dagen Gävle symfoniorkester under ledning av unga dirigentstjärnan Johan Larsson, även han från Ockelbo.
På eftermiddagen väntar Picknick Royal kring Wij Trädgårdar, en bröllopsmiddag i det gröna, med massor av aktiviteter. Bland en rad artister som uppträder märks bland annat Ale Möller, världsstjärna inom internationell folkmusik.
Kan något passa bättre när världen kommer till byn?
Ballonger kommer att släppas mot skyn, kockar bjuder på matlagningshow, en tårtbuffé serveras i tallallén, champagne dricks i Trädgårdens hus och mycket annat.

Lokala aktörer är på alla plan engagerade i firandet. Ett typexempel är att Ockelbo Adventure, eventmakare, bland annat ansvarar för de stora tältkåtor som kommer att finnas uppställda i anslutning till firandet. Just den lokala förankringen borgar för fest med stort F.
Det här är nämligen byns stora fest och både gammal och ung välkomnas. Fritt inträde till både artistgalan och trädgården lovas.

Själva bröllopet i Stockholm visas, förstås, på storbildsskärm.
Och när brudparet med gäster i Stockholm börjar dansa, ja, då startar dansen i Ockelbo också. På Plan blir det klassisk Folkets park med spunnet socker, lotterier och inte minst dans. Legendariska Sten & Stanley delar scenen med de enbart för den här kvällen återförenade och enormt populära Roosarna. Trycket på biljetter är redan stort, men när de släpps kommer de i första hand att gå till ockelbobor, först efter det till övriga Sverige.

Det är ju ändå Ockelbos egen Daniel som firas…
Mellan 21.00 till 01.00 festas det på Plan. Känner man ockelboborna rätt lär det sedan bli fortsättning natten lång.



Många nyheter för turisterna

Ett ökande intresse för Ockelbo det senaste året väntas öka ännu mer sommaren 2010.
Ockelbo är tveklöst satt på turistkartan – och rustar därefter.

Om det är kärleken som smittar denna kärlekssommar ska vi låta vara osagt men de redan populära älgarna i Älgparken väntar tillökning i maj. En given attraktion både för djurintresserade och för alla som bara tycker det är gulligt att två av älgarna heter Victoria och Daniel.
Den väntade anstormningen har fått Älgparkens Lars Arkesjö att bygga ett nytt grillhus. Tanken är att tyska busslaster, och andra, bland annat ska få testa kolbullar.
Bröllopet genomsyrar det mesta hela sommaren.
På Wij Trädgårdar blir utställningen ’Klänningen och buketten’, av formgivaren Synnöve Mörk och floristen Gunnar Kaj, som ansvarar för blommorna på Nobelfesten, spektakulär.
Tony Warren populära Ateljé vid Wijdammen intill Wij Trädgårdar visar upp kompositionen av den uppmärksammade kärleksmålningen Tillgivenhet.
Konsthantverkgruppen Turbin har inför sommaren 2010 tagit fram prototyper till en helt ny kollektion souvenirer som kommer att säljas i sommar.
Ockelbo väntas få många direkta besökare och många indirekta på besök i grannkommunerna. En redan stark företagargrupp i Ockelbo har, genom planerna för 2010, blivit ännu starkare.
Trivseln i centrum, för både ockelbobor och turister, är fokus för deras arbete.