Jag åkte ned med Ockelbo-entreprenören Mikael Olsson som arbetar med varumärket Ockelbo och den klassiska Ockelbo-logotypen redan på premiärfredagen. Det var inte svårt att hitta båtarna då de låg uppställda intill storasyskonet Anytecs monter. De kallas för kungen bland aluminiumbåtar och den här eftermiddagen var inget undantag i alla fall vad det gäller storlek på monter och publiktryck. Det var full fart redan från början när både Markoolio och Shirley Clamp uppträdde på scenen bland alla vackra aluminiumbåtar och fullt med entusiastiska båtbesökare. På tal om kungligheter så har bland annat både Prins Daniel och hockeylegenden Peter Forsberg redan införskaffat en varsin B16 av senaste modell.

Markolio bjöd som vanligt på sig själv och är en härlig kille som verkligen kan höja stämningen rejält. Shirley Clamps eldiga hårfärg matchade för övrigt verkligen Ockelbos orange kulör som återfinns både på dynor och som listdetaljer i nya Ockelbo B16 AL som modellen heter. Bland övriga utställare träffade vi även på Maria Wallberg från Gävle kommun som ställde ut tillsammans med representanter från Jungfrukusten, dvs Gästrikland och Hälsinglands kustkommuner.

Denna mässa var det också världspremiär för Öregrundvarvets VIGGO X8 som också är en aluminiumbåt konstruerad av Håkan Pettersson som tidigare arbetat på just Anytec. Skrovet är långt och smalt och ekipaget balanserar på en 24 grader vass V-botten. Bakom den här satsningen återfinns Gävleföretagaren Patrik Björn med företaget Öregrund Marine Service AB. Det här var den första producerade exemplaret med en prislapp på runt 900.000 kronor med en 300-hästarsmotor på akterspegeln. Detta kan jämföras med Ockelbos 159.000 kronor och 50 hästar. Intresset var stort för bägge märkena och det skall bli spännande att följa båtarnas vidare färd på öppet vatten.